Na een grootschalig onderzoek dat twee maanden in beslag nam, is het de California Highway Patrol gelukt om een autoverzameling van 35 auto’s in beslag die op frauduleuze wijze waren gekocht bij “nietsvermoedende lokale dealers”. “SSC Vehicle Theft Unit-onderzoekers van de Southern Division hebben 35 gestolen luxeauto’s teruggevonden met een waarde van ongeveer $ 2,3 miljoen, samen met verschillende andere ontdekkingen, na een onderzoek van twee maanden”, schrijft de California Highway Patrol in een verklaring.

Omgerekend € 2 miljoen aan illegale auto’s

Op de foto’s die het bureau heeft gedeeld op Facebook, is te zien dat de meeste auto’s hun beste dagen al hebben gehad en als grofvuil geparkeerd staan in een slecht onderhouden tuin. Tijdens de inval van de politie werd in woning ook nog een wietplantage van 400 planten en vuurwapens aangetroffen, terwijl een 39-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau om vervolgens een nieuw onderzoek te starten.

Autoverzameling

Het gaat dan ook niet om een handjevol Fiat Panda’s en Ford Ka’s. Nee, we zien onder meer een felrode Bentley Flying Spur, een blauwe Corvette Stingray, een BMW X3, een Aston Martin, een Jaguar, een Land Rover, een Lexus, een Porsche en diverse Mercedes-Benz SUV’s.

Autoverzameling wordt hoogstwaarschijnlijk gesloopt

In de reactie onder de post van het politiebureau zeggen meerdere personen de auto’s wel over te willen kopen. Echter zullen ze daar waarschijnlijk nooit voor in de gelegenheid komen. In Nederland worden in beslag genomen auto’s door DomeinenRZ geveild, maar in de Verenigde Staten gaat dat niet zo makkelijk vanwege een andere wetgeving. Hierdoor worden de auto’s waarschijnlijk gesloopt. Wat zonde…