Weinig landgenoten zullen het ervoor over hebben, vandaar dat de makelaarstekst enkel en alleen in het Engels is, want de meesten zullen waarschijnlijk geen € 29.000 per maand kunnen betalen om simpelweg een dak boven hun hoofd te hebben. Oké, het ligt weliswaar iets genuanceerder, maar in de basis is het nog altijd absurd.

Voeg daaraan toe dat je het minimaal vijf jaar lang moet huren en we belanden al helemaal in een ongehoorde situatie. Dat is € 1,74 miljoen om een half decennia te wonen. Daarvoor mag je uiteraard ook wel verwachten dat iedere 550 vierkante meter binnenin het Rotterdamse pand tot in de puntjes is afgewerkt op het hoogst haalbare niveau.

De Rotterdamse Parklaan

Het hoogstaande niveau is ook van toepassing op de privé-wellnesstuin met jacuzzi, de eetgelegenheid en de privé-gym. Het is gevestigd in een monumentale woning in een van de mooiste lanen in het Scheepvaartkwartier, de parklaan (numero 40).

Rotterdam

Het heeft alles wat je mag verwachten van zo’n architectonisch pand. Met hoge gewervelde plafonds van circa vier meter en eveneens hoge ramen, ligt het historische pand uit 1913 middenin een sfeervol park en aan de Maas. Om aan te duiden dat het inderdaad voor de elite is bedoeld, in hoeverre dat nog niet duidelijk is, wijst de makelaar potentiële kopers op het feit dat het omsingelt is door Michelin-sterrenrestaurants, waaronder Parkheuvel.

Rotterdam

Het wordt in de markt gezet als een uiterst geschikt huis voor kapitaalkrachtigen die zich graag in de watten laten leggen door personeel. Niet voor niets is er een aparte personeelsingang, evenals twee appartementen en is er zeven dagen in de week een conciërge van de partij.

Allerduurste huurprijs op Funda

Quote ondervond dat het pand sinds kort ook valt op te delen in zes stukken, wat het nog enigszins interessant maakt. Maar ja, met € 29.000 is het de allerduurste huurprijs op Funda, gevolgd door Hogeweg 6 in Den Haag en Schouwweg 73 in Wassenaar, respectievelijk geprijsd op € 18.000 per maand en € 14.000 per maand.

Werkelijk waar een krankzinnig bedrag, maar we kunnen niet om het feit heen dat het alle vastgoedboxen aftikt. Lees er meer over op de advertentiepagina op Funda.

Nog meer absurde huurprijzen? De huurprijs van dit appartement in Amsterdam, nabij het Vondelpark, kost ook een godsvermogen.