Als zus van de machtigste mediamagnaat van de Benelux timmert Linda de Mol zelf op haar 57e nog altijd hard aan de weg in het Nederlandse medialandschap. Maar wat leverde al die jaren voor de camera en in de spotlights haar nou eigenlijk op?

Carrière van Linda de Mol

De De Mol-telg Linda werd in 1964 geboren in de mediahoofstad van Nederland, Hilversum. Op 12-jarige leeftijd begon ze al te presenteren bij de VARA, terwijl ze als tiener ook doorsnee baantjes had, zoals kranten bezorgen. Na haar Middelbare schooltijd besloot ze rechten te gaan studeren in Amsterdam.

Enkele jaren later deed ze auditie bij het Engelse Sky Channel, die wel brood in haar zagen. Ze besloot haar studie stop te zetten en haar tv-ambities na te jagen. Hierna volgde diverse acteerrollen in Nederland en kreeg ze veel klussen binnen als presentatrice. Met name Gooische Vrouwen betekende een groot succes in haar tv-carrière.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

John de Mol haalde zijn zus weg bij RTL en lijfde haar in bij Talpa. Daarbij kocht broerlief ook meteen haar lijfblad LINDA voor een bedrag van € 40 miljoen. Ze werkt weliswaar op papier voor haar broer, maar uiteraard wel met extra privileges.

Vermogen van Linda de Mol

Haar tv-contract ligt niet open en bloot op straat, maar het zal haar beslist geen windeieren leggen. Zo is ze naast de best scorende presentatrice ook creatief directeur van Net5. Volgens zakenblad Quote lag het eigen vermogen van haar ‘Linda de Mol producties bv’ in 2017 op €27,8 miljoen.

Verder heeft ze ook een belang in Talpa Fictie, een dochterbedrijf van John de Mol. Ook heeft ze nog een aandeel van 25% in het tijdschrift, ondergebracht in 2Blond bv, waar in 2015 € 4,5 miljoen winst op werd gemaakt. Bij elkaar opgeteld moet haar vermogen met gemak boven de €30 miljoen uitstijgen.

Dit zijn echter conclusies die werden getrokken in 2019, maar zijn drie jaar later nog steeds relevant. Gezien de pandemie, waarin de kijkcijfers van de verschillende programma’s goed waren, wat financieel voordelig zal zijn geweest, zijn echter enkele shows stopgezet, waardoor ook het een en ander is misgelopen.

Vastgoed van haarzelf en voor haar kids

Dat geld staat natuurlijk niet allemaal te verdampen op de bank. Zo is ze de eigenaar van een weelderig pand in ’t Gooi en kocht ze een fraai studentenhuis (lees: luxe grachtenpand) in Amsterdam voor haar zoon én dochter, respectievelijk voor € 1 miljoen en € 900.000.