In Volendam krioelt het van de zangers, maar het meeste bekende duo uit het vissersdorp, is zonder enige twijfel Nick Schilder en Simon Keizer. Althans, dat was jaren zo, maar vandaag hebben beide zangers bekend gemaakt hun eigen pad te gaan bewandelen.

Nick en Simon hebben na 18 jaar soloplannen

“Er zijn inderdaad soloplannen van zowel Nick als Simon”, luidt de verklaring. Het management wil daar nog niets kwijt en verwijst het door naar de uitzending van Jinek op 29 augustus, waarin de zangers meer gaan vertellen over hun toekomstplannen. Ondanks de ambitie om solo te gaan, is het dus niet duidelijk of ze ook echt als duo uit elkaar gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick & Simon (@nickensimon)

Nadat ze op school begonnen met zingen ontdekte ze een gedeelde passie die resulteerde in een succesvolle carrière die nog altijd doorgaat. Na verloop van tijd werden ze geregeld uitgenodigd in de realityshow van Jan Smit, Gewoon Jan Smit, waar de springplank van hun succes stond. Het debuutalbum, Nick & Simon, verscheen in mei van 2006 en stond maar liefst 104 weken in de Nederlandse Album Top 100 en ging tweemaal platina. In de daaropvolgende jaren hitnummers uit als Kijk Omhoog, Pak Maar M’n Hand en Rosanne.

Ook treden ze geregeld op in televisieprogramma’s en hebben ze een theatertour. Wat daar de komende periode mee gaat gebeuren, moet nog bekend worden gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick & Simon (@nickensimon)

Vermogen van de Volendamse artiesten

Volgens de Privé is de chemie tussen de twee zangers na 18 niet meer als voorheen en hebben ze “beiden behoefte hebben om te ontdekken wat de showbizz hen als soloartiest nog meer te bieden heeft”. Een vrij logisch iets na zoveel jaar samen en dat roept bij ons de vraag op: wie heeft het financieel beter gedaan. Uiteraard is het geen wedstrijd, maar toch altijd leuk om de verschillen naast elkaar te leggen, nietwaar?

Uit cijfers die Quote uit de persoonlijke BV’s van de twee wist te halen, blijkt dat de artiesten het eerste ‘coronajaar’ prima overwinterd hebben. De persoonlijk BV van Schilder werd met €231.000 verhoogd om uit te komen op een totaal van €2,7 miljoen en die Keizer steeg met € 322.000 om tot een totaal uit te komen van € 4,4 miljoen.

Benieuwd naar het vermogen van de meest succesvolle Volendamse zanger? Lees hier meer over de rijkdom van Jan Smit.