Niemand had kunnen denken dat toen YouTube in 2005 werd opgericht, dat het een verdienmodel zou worden voor twintigers die bakken met geld binnenharken. Allerlei vormen van content zijn te bekijken op dit platform, maar laten we make-up tutorials als voorbeeld nemen. Iemand die daar een autoriteit op heeft gebouwd, is de Nederlandse Nikkie de Jager.

Nederlandse YouTuber Nikkie de Jager

Uiteraard begonnen YouTubers groot te worden in de Verenigde Staten, waar het videoplatform werd opgezet, maar ondertussen hebben we ook steeds meer succesvolle Nederlandse YouTubers. In Nederland denken we qua populariteit al gauw aan StukTv of Enzo Knol, maar er zijn er nog een paar met een nog veel groter publiek.

En die hebben een aantal dingen gemeen. Naast het feit dat ze hun schaapjes op het droge hebben staan, entertainment ze hun volgers in het Engels. Uiteraard is daar ook een veel grotere markt voor. Op het gebied van abonnees is Jelly de grootste Nederlandse YouTuber, gevold door zijn vriend en NFT-ondernemer Kwebbelkop. Daarna komt Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials)

De visagiste werd in 1994 geboren in Wageningen en in de zomer van 2008 begon ze een passie te ontwikkelen voor make-up en begon ze met het uploaden van tutorials op YouTube. Volgens een bericht van RTL Boulevard uit 2019 kon ze € 26.800 per Instagram-post vragen, terwijl dat nu miljoenen volgers verder aanzienlijk hoger zal zijn. Naast YouTube is ze actief op Instagram, klust ze bij als presentatrice en heeft ze een eigen make-up lijn.

Dat het niet allemaal over rozengeur en maneschijn gaat, blijkt wel uit een recent akkefietje. “Ik ben zo pissig”, schrijft Nikkie de Jager op haar Instagram in grote letters. “Een totale vreemdeling heeft een account gecreëerd en al mijn content gestolen.” Twee jaar geleden gebeurde echter iets traumatischer, toen Nikkie en haar verloofde in hun eigen huis overvallen werden door vier gewapende mannen. Zij zijn allemaal opgepakt en er worden celstraffen tot 10 jaar tegen hen geëist.

Vermogen van Nikkie de Jager

Desalniettemin wist ze het te schoppen tot de vierde plaatste in de ‘Forbes beauty influencers’ lijst en heeft ze een villa in Uden gekocht voor € 645.000. Er zijn weinig cijfers bekend over haar rijkdom, maar verscheidene onderzoeksplatformen schatten haar vermogen om en nabij de € 3 miljoen.