Ondanks dat Nederland een klein land is, zowel in populatie als in massa, hebben we heel wat voetballegendes grootgebracht. Namen als Johan Cruijff, Dennis Bergkamp, Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Willem van Hanegem, Robin van Persie en Ruud van Nistelrooy. In deze publicatie gaan we het verder hebben over die laatstgenoemde.

Carrière van Ruud van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen in de voetbalsport. De Brabander heeft landstitels behaald in Nederland, Engeland en Spanje en in alle drie die landen ook minimaal één keer nationaal topscorer. Ook kwam hij maar liefst 70 keer uit voor het Nederlands voetbalelftal waarbij hij 35 maal trefzeker was.

In 2001 maakte hij de overstap van PSV Eindhoven naar Manchester United die € 30,4 miljoen voor hem overhad. Vier jaar later maakte Real Madrid bekend dat ze de Nederlanders overnamen voor € 15 miljoen. Op 6 februari van 2010 maakte hij zijn debuut voor HVS Hamburg om later op 14 mei 2012 zijn carrière te beëindigen bij het Spaanse Málaga.

Na turbulent en succesvolle voetbalcarrière, keerde Van Nistelrooy terug naar waar het allemaal begon; tussen de weilanden van Brabant. Alwaar hij als sinds vorig jaar als hoofdtrainer van PSV werkzaam is. De club waar hij zelf van 1998 tot 2001 speelde. Eerste bedankte de 46-jarige toen hij de vraag kreeg om hoofdtrainer te worden, maar de nieuwe algemeen directeur Marcel Brands wist hem alsnog te overtuigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruud van Nistelrooij (@rvnistelrooij)

‘Rijkste speler van Nederland’

Tegenwoordig resideert de ex-prof in Heesch, een dorp onder de rook van Eindhoven. Daar kan hij terugkijken op een waanzinnige voetbalcarrière en zijn geld tellen. Want naast doelpunten zijn er financieel ook allerlei doelstellingen behaald. In 2012, het jaar dat hij stopte met voetballen, werd hij door Quote nog uitgeroepen tot de ‘rijkste speler van Nederland’. Het zakenblad schatte zijn vermogen indertijd op € 50 miljoen, mede door zijn transfer naar Málaga CF, waar hij zijn laatste seizoen speelde en naar verluidt € 6 miljoen voor kreeg.

Met zo’n nettowaarde hoeft hij niet op de kleintjes te letten, maar wat daar nog van over is, is nog maar de vraag. Bovendien heeft hij nooit zijn schoenen aan de wilgen gehangen, want direct na zijn spelerscarrière is hij begonnen als trainer. Zo was hij assistent-trainer bij het Nederlands elftal onder Guus Hiddink en moet hij nu van de selectie van PSV een geoliede machine maken.

In 2014 deed Quote opnieuw een schatting van zijn vermogen, waar ze uitkwamen op € 45 miljoen, € 5 miljoen minder dan twee jaar daarvoor. Sindsdien is er weinig tot niets meer gepubliceerd over het vermogen van Van Nistelrooij, maar het zal alsnog ergens rond dat bedrag schommelen.