14 jaar. Zoveel jaren waren er ongeveer nodig om het duurste huis van Nederland te bouwen. De woning staat al enige poos in de etalage (we schreven er al eerder over), maar afgelopen weekend gaf Marianne Joanknecht van Sotheby’s International Realty ons van Pure Luxe een rondleiding door de hagelnieuwe villa van 1100 m² in Vinkeveen om de verkoop te boosten.

Duurste villa van Nederland staat in Vinkeveen

Want binnenkijken bij het allerduurste huis van Nederland, wie wil dat nou niet? Met een prijskaartje van €18.000.000,- wordt het pand beschreven als “on-Nederlands”. De huidige eigenaar kocht de voormalige villa op deze kavel in 2007 voor het bedrag van € 1,75 miljoen. Hij maakte dat met de grond gelijk en liet er vervolgens dit absolute klapstuk bouwen. Voor even stond er ‘verkocht onder voorbehoud’, maar uiteindelijk ging het niet door en verscheen het pand opnieuw op de markt.

Hoewel de makelaar discreet wil blijven en de eigenaar niet wil onthullen, wordt er gesuggereerd dat het op naam staat van Sabah Nissan, de zakenpartner van rapper Drake. Nissan arriveerde halverwege de jaren ’70 in Amsterdam, als 8-jarige vluchteling uit het Irak en treedt in de voetstappen van zijn pa, die in zijn land van herkomst een succesvolle zakenman was.

40 meter lang privé-zandstrand

We rijden naar het Hollywood-achtige huis in een Mercedes AMG S 63 coupé om beweegende beelden te schieten van dit veelbesproken paleis, want die waren er to dusver niet. We worden ontvangen in de boek marmeren ontvangsthal met imposante trappenhuis en van daaruit wandelen we door de rest van het immense pand heen. In totaal zijn er twaalf slaapkamers, twee keukens, twee barren, een club (te bereiken met de lift), een home-theater, een gym, een lange tafel met plek voor 22 mensen, een mega-aquarium, een atletiekbaan rond het huis en parkeergelegenheid voor meer dan 30 auto’s.

Vinkeveen

Elders zijn er nog twee professionele opnamestudio’s en een buitenzwembad dat naar binnen doorloopt. Maar de klapper op de luxe vuurpijl is toch wel het feit dat de voorgevel van 100 meter aan de Vinkeveense Plassen ligt met een 40 meter lang privé-zandstrand met boothuis.

Duurste huis van Nederland

Het totaalplaatje staat dus te koop voor maar liefst € 18.000.000. Dat maakt het het duurste huis van Nederland. Echter claimt Christie’s International Real Estate één nog duurder huis te verkopen. Zij omschrijven een Rotterdams pand van Quote 500-lid Michel Perridon als “het mooiste en duurste huis ooit in Nederland.”

Traditiegetrouw sluiten we de video af met een keurige sabrage. Veel kijkplezier hieronder!

Met speciale dank aan: Nissan Luxury Developments, Sotheby’s International Realty, Schaap & Citroen en Autotron Exclusive.