Op de redactie zijn we druk bezig geweest met het uitrekken van alweer de 7e editie van het Pure Luxe magazine. Momenteel zijn we alweer in de weer met de volgende, waardoor we een poosje afwezig waren op YouTube. Maar na circa twee maanden zijn we terug van weggeweest. Om dat te vieren trappen we af met een video met de gloednieuwe nieuwe Range Rover.

De nieuwe Range Rover

Het Pure Luxe YouTube-kanaal stond oorspronkelijk geheel in het teken van auto’s. Zoals jullie misschien wel weten is onze oprichter, Floris Wyers, voorheen als autoliefhebber actief geweest onder de naam ‘Mr. Wheels’. De afgelopen aflevering waren voornamelijk huistours, met uitzondering van een ritje door Frankrijk met duurste Maserati, maar deze video staat geheel in het teken van de Range Rover HSE P400.

Deze 4,95 meter lange vierwielaangedreven ‘zoever’ heeft een hybride benzinemotor die een maximum vermogen van 294 kW (400 pk) en een maximum koppel van 550 Nm levert. Daarmee wordt een topsnelheid gerealiseerd van 225 km/u. In mei van 2019 werd de wagen geïntroduceerd en in mei van dit jaar was ‘ie klaar voor levering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris Wyers (@floriswyers)

De nieuwe Range Rover is verkrijgbaar in een Standard en Long Wheelbase carrosserie, met vier, vijf of zeven zitplaatsen. Verder is ‘ie op alle fronten te personaliseren met bijvoorbeeld nieuwe premium stoffen. “De New Range Rover zorgt ervoor dat iedere reis een onvergetelijke gebeurtenis wordt. Hij combineert geavanceerde technologie met moderne luxe, met als resultaat een weergaloze verfijning voor alle inzittenden, ook die op de derde zitrij. Ongewenste geluiden, trillingen en andere factoren die voor afleiding kunnen zorgen, worden weggenomen, wat de zintuigen van de inzittenden ontlast. Op de bestemming aangekomen voelen ze zich fris, zelfs na een lange reis”, aldus Land Rover.

De vraagprijs van deze Range Rover HSE P400 ligt op € 189.820. Of dat het waard is, ziet en hoort u allemaal in de onderstaande video. Daarnaast hebben we natuurlijk weer een zeer stijlvolle wristcheck en gaat de sabrage niet helemaal hoe het ‘heurt’.

Met speciale dank aan: Land Rover Nederland, Schaap & Citroen en Louis Roederer.