Andy van der Meijde had voorheen een reality-show op tv, maar heeft zich de afgelopen 6 jaar voornamelijk beziggehouden met zijn eigen show op YouTube ‘Bij Andy in de auto’. Sinds kort kunt u hem weer oud en vertrouwt grappen en grollen zien maken op de beeldbuis bij de talkshow Veronica Offside, de opvolger van Veronica Inside.

Andy van der Meijde

De cast van het nieuwe voetbalpraatprogramma bestaat uit Wim Kieft, Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en wordt gepresenteerd door Wilfred Genee. De eerste uitzending trapte lekker af met zo’n 283.000 kijkers. “Het voelde echt goed”, vertelt de kersverse voetbalanalist aan De Telegraaf. “Het ging lekker man!”

Dat zijn aanzienlijk meer kijkers dan bij het concurrerende programma VTBL, dat zo’n 72.000 kijkers trok. Echter komen deze twee niet eens in de buurt van kijkcijferkanon Vandaag Inside. 783.000 kijkers zagen de terugkeer waarmee de show op plaats 9 terechtkwam in de top 25 best bekeken programma’s.

Uiteraard draait het Andy van der Meijde niet alleen om kijkcijfers, want het geld van zijn voetbalcarrière heeft de 42-jarige er ongetwijfeld al doorheen gejaagd. Oké, hij heeft zijn schaapjes echt wel op het droge, maar hij gaat er natuurlijk niet voor niets zitten.

Transfertje gemaakt

Vorig jaar maakte Van der Meijde een klapper met zijn hoofdrol in de veelbesproken Betcity-reclame. “Ik verdien hier veel mee”, zei hij intertijd in een interview met de Telegraaf. “Ik ben blij met dit contract. Ik heb een goede transfer gemaakt. De nieuwe club betaalt beter dan je ouwe. Ik verdien echt top. Het contract is voor 1 jaar. Ik hoop dat ik lang met Betcity verbonden blijf.” Daarnaast pakt hij ook genoeg met Bij Andy in de auto: “Het is geen 1,2 miljoen, maar toch, het is wel lekker.”

Maar maak zijn rol in de gokreclames zijn rol als voetbalanalist niet wat ingewikkeld? “Nee, dat niet”, aldus Andy. “Dit is altijd al een droom van mij geweest.” “Dit betaalt beter”, vervolgt de oud-profvoetballer. “Ik zit goed.”

Het is onduidelijk onder welk bedrag de Arnhemmer zijn handtekening zette bij het platform, maar naar verluidt gaat het om tienduizenden euro’s. Naar eigen zeggen gaat het bij Veronica Offside om meer geld dan bij Betcity. Net als Renee van der Gijp en Johan Derksen laat Van der Meijde de contractonderhandelingen doen door Wilfred Genee. “Hij is daar heel sterk in”, licht hij toe.