Is het Luxe? Neen. Riant dan? Ook niet echt. Maar wat dan wel? Nou, de belangstelling komt deels door de locatie en deels door de vraagprijs. Dat de woningmarkt de spuitgaten uitloopt weten we ondertussen wel, maar juist daarom wordt de interesse in dit soort afgelegen hutjes alsmaar groter.

Zoals de makelaar omschrijft is dit een “zeer bijzonder, uniek object, direct gelegen langs het Van Harinxmakanaal, op de hoek met de Bolswardertrekvaart”. De woning is zelfs zo afgeleven dat het perceel enkel en alleen te bereiken is via het naastgelegen water. Per boot dus. De ultieme woonplek voor iemand die niets met andere mensen te maken wil hebben, dus.

“Bezichtigingen zijn derhalve niet mogelijk.”

Oorspronkelijk diende de Friese woning uit 1855 als brugwachterswoning, maar die functie is na verloop van tijd overbodig geworden. Wat rest is een antiek, historisch object met aan de ene kant de Bolswardervaart en aan de andere kant van het pad de Ringsloot nabij het dorp Dronryp – wij moesten ook even Google Maps erbij pakken.

Friese woning

De meest bekeken woning op Funda (met slechts een slaapkamer) is absoluut niet voor luxepoezen. Zo is er geen stromend water, geen electricieit en op andere voorzieningen die wij als standaar zien hoeft u ook niet te rekenen. Maar dat betekent uiteraard niet dat dat er allemaal niet kan komen. Overigens wordt het wel een verhaal apart om allerlei dingen aan te leggen, aangezien als dus met de boot vervoerd moet worden.

Friese woning

“Het is koper bekend dat de onroerende zaak (woning met aan- en bijgebouwen) meer dan 100 jaar oud is en dat de onroerende zaak volledig gerenoveerd moet worden. Gezien het feit dat de onroerende zaak gerenoveerd moet worden wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken”, meldt de makelaar.

Vraagprijs van de afgelegen Friese woning

Omdat het allemaal nogal primitief is, hoeft u geen duizelingwekkend bedrag neer te tellen om eigenaar te worden. De eengezinswoning beslaat dan ook slechts 50 m² en staat op een perceel van 250 m² perceel. De vierkantemeterprijs is € 1.700 wat resulteert in een vanafprijs van € 85.000.

De woning wordt aangeboden door Struiksma Makelaars Sneek en staat sinds 20-8-2022 op Funda. Op het moment van schrijven is de advertentie al ruim 822.489 keer bekeken.

Friese woning