We bevinden ons op een punt waar robottechnologie indrukkend geavanceerd is. Sommigen vinden het een tikkeltje beangstigend, terwijl andere niet kunnen wachten op de volgende doorbraak. Wie zich rekent tot de laatstgenoemde groep wil zich wellicht aanmelden bij techbedrijf Promobot. Zij zijn namelijk op zoek naar mensen die hun gezicht beschikbaar willen stellen om een robot van te maken.

Promobot betaalt mensen voor hun gezicht

Het tech bedrijf Promobot is zich aan het klaarmaken om de markt op te gaan met robots die kunnen fungeren als personal assistent. Robots moeten een vriendelijker gezicht krijgen, dus deze vacature zal niet voor iedereen beschikbaar zijn. Wie wel door de screening komt, kan rekenen op een beloning van maar liefst $ 200.000.

De bedenkers en geldschieters van dit project denken dat de robot pas echt menselijk kan worden, als het op basis van een echt persoon is gemaakt in plaats van een door een computer gegenereerd gezicht.

“Om een ​​kopie te maken, nemen specialisten verschillende gezichtsuitdrukkingen van een persoon op”

De ontwikkelaars streven ernaar om realistische robots te maken. “Dit wordt bereikt door 3D-modellering, het maken van een metalen frame, polymeer kunstleer, de verwerking ervan, het maken van haar, wenkbrauwen, wimpers en ogen”, legt het Russische bedrijf uit. “Om een ​​kopie te maken, nemen specialisten verschillende gezichtsuitdrukkingen van een persoon op, verwerken deze gegevens vervolgens op een computer, maken een 3D-model en printen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Promobot Corp. (@promobot.global)

Doeleinden van de menselijke robots

Naar eigen zeggen is het bedrijf van plan om omstreeks 2023 de robots al in gebruik te stellen op bijvoorbeeld luchthavens, hotels en winkelcentra. Noord Amerika en in het Midden-Oosten bijten het spits af, omdat ze denken dat daar de robot het snelst geaccepteerd wordt, terwijl allerlei soorten robots in Azië al ingezet worden voor diverse taken om bijvoorbeeld arbeidskracht te verminderen, maar ook om eenzame mensen te entertainen.

Promobot schrijft op hun website dat hun robots in staat zijn om mensen te herkennen. Daarnaast kunnen ze uit hunzelf dialogen starten, , autonoom navigeren en na verloop van tijd moeten daar nog veel meer dingen aan toegevoegd worden. Of u er nou mee eens bent of niet, AI-technologie en robots gaan ongetwijfeld een rol spelen in onze samenleving. So if you can’t beat ’em, join them. Want als ze er toch komen, dan liever uitgerust met een vriendelijk gezichtsuitdrukkingen, nietwaar?