De Bugatti La Voiture Noire is niet alleen één van ’s werelds duurste auto’s, het is tegelijkertijd één van de meest exclusieve. Er is slechts één exemplaar van het model gefabriceerd en de eigenaar is nog altijd anoniem, ook al gaan de geruchten dat Cristiano Ronaldo de rechtmatige eigenaar is, terwijl zijn manager dat steevast ontkent. Hoe dan ook, de La Voiture Noire was afgelopen weekend te aanschouwen in Kroatië.

Bugatti La Voiture Noire

Het Supercar Owner Circle is een auto-evenement in Kroatië waar de meest exotische supercars samenkomen. Denk aan merken als Ferrari, Koenigsegg, Rimac, Lamborghini, Pagani, Ford (GT), Porsche, McLaren én diverse Bugatti’s.

Zij die aanwezig waren tijdens het auto-evenement waren getuige van de ongelooflijk prestigieuze Supercar Owners Club-tour door Kroatië en kregen de La Voiture Noire in actie te zien, aangezien deze meereed met de rest van de auto’s op de tour van meer dan 966 kilometer over de mooiste autowegen van Kroatië.

Vergezeld door andere zeldzame en ongelooflijke Bugatti’s, zoals de Chiron Super Sport 300+, Centodieci, en de Divo, bevond de La Voiture Noire zich in geweldig gezelschap voor een reis die zelden voorkomt.

Bugatti La Voiture Noire-1

Gebaseerd op de Bugatti Chiron, beschikt de inktzwarte Bugatti La Voiture Noire over de kracht van Bugatti’s W16-motor die 1.500 pk en een Nm koppel van 1.600 levert en verbluffende prestaties. Vanuit stilstand accelereert de Franse sportwagen binnen 2,5 seconden naar de 100 km/h en te topsnelheid ligt boven de 400 km/u. Inclusief belastingen kost deze eenmalige Bugatti € 16,5 miljoen euro. Niet geheel verrassend voor zo’n exclusief apparaat, waar 65.000 ontwikkelingsuren in hebben gezeten.

Pagani (€ 17 miljoen) crasht op Ford Fiesta

Hoewel er dus veel te zien was gedurende de COS, trok een (1 of 3) Pagani Zonda HP Barchetta meteen al de aandacht. Niet per se door simpelweg aanwezig te zijn, maar voornamelijk omdat de bestuurder het € 17 miljoen kostende scheurijzer tegen een Ford Fiesta aan parkeerde. Ai.