Terwijl het overgrote deel van de duurste Michelin-sterrenrestaurants ter wereld in Japan gevestigd zijn, hebben we er ook een aantal in Nederland. Op de 23e etage van het Amsterdamse Okura hotel bevindt zich het duurste restaurant van Nederland. “Bij Ciel Bleu geloven we in ‘guestronomy’: gastronomie, met onze gasten als middelpunt.”

Duurste Michelin-sterrenrestaurants

Wie z’n smaakpapillen wil trakteren door een chef in een Michelin-sterrenrestaurants, moet bereid zijn tussen de € 200 á € 300 te betalen voor een volledig diner.

Echter zijn er restaurants die daar flink bovenzitten, zoals restaurant Sublimotion op het Spaanse eiland Ibiza, waar een avondje uit eten liefst € 1.540 p.p. kost – volgens Chef’s Pencil het duurste restaurant ter wereld. Zij hebben de prijzen onderzocht voor bijna 500 restaurants met Michelin-sterren en die vervolgens gerangschikt op basis van de hoogst geprijsde menu’s.

Ciel Blue in het Okura hotel

Van de dertien duurste Michelin-sterrenrestaurants ter wereld staan er vijf in Japan en op nummer 11 zien we restaurant Ciel Blue met een gemiddelde prijs van € 505 per persoon. Volgens Michelin Guide heeft Nederland twee restaurants met drie Michelin-sterren, 18 met twee sterren en 93 restaurants met één ster. Alhoewel Ciel Blue er twee heeft, hebben ze wel het duurste menu op de kaart staan.

De high-end toko in Amsterdam-Zuid staat bekend om zijn koningskrab met Baeri-kaviaar en Beurre blanc. De eetervaring met witte tafelkleden en de opmaak van de borden plezieren evenzeer het oog als de maag. Terwijl ook het fenomenale uitzicht over de hoofdstad vanaf de 23e verdieping van het Okura hotel een blijvende indruk op je zal achterlaten.

Het standaard ‘degustatiemenu’ voor € 225 gematigder is geprijsd dan het exclusieve kaviaarmenu, genaamd Ciel Bleu Caviar, dat omgerekend € 495 kost, maar ‘ elke cent waard’ moet zijn.

Chefs-duo Onno Kokmeijer en Arjan Speelman

Tot voor kort werden de gerechten bereid onder begeleiding van het chefs-duo Onno Kokmeijer en Arjan Speelman, maar zij hebben besloten om zelfstandig te gaan. “Wat een enorm bewogen 2021 hebben wij met zijn allen afgesloten! 2021 was een jaar dat mij zowel persoonlijk als in de keuken volop heeft uitgedaagd en geraakt. Het is ook het jaar geweest waarop Onno Kokmeijer en ik hebben besloten om ieder onze eigen dromen zelfstandig na te jagen na twintig jaar samen als Chefs-duo”, aldus Speelman, Executive Chef Ciel Bleu.

Meer dan 15 jaar geleden namen zij het roer van Ciel Bleu over en hebben samen een tal van successen met elkaar meegemaakt. In 2005 kregen ze de eerste Michelinster en in 2008 kwam daar de tweede bij. Met een internationale keuken, seizoengebonden producten, een sommelier die zorgt dat de wijn in ‘harmonie’ is met de gerechten staat het restaurant, buiten de prijs om, op de nummer 1 voor verscheidene binnen- en buitenlanders.