De 55-jarige Jumbo-topman Frits van Eerd. Hij is de afgelopen dagen volop in het nieuws. Kortgeleden werd er een inval gedaan in zijn villa in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Het bleek een actie van de FIOD en het OM naar aanleiding van een jarenlang lopen witwasonderzoek, waarin Van Eerd een veelgenoemde naam is. Maar eerdaags werd hij, na verhoor, vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak, maar wat bezit de geboren Brabander naast de Jumbo-supermarktketen nog meer?

Sinds 2002 algemeen directeur Jumbo

Van Eerd is natuurlijk het bekendst van zijn rol binnen supermarktketen Jumbo. Sinds 2002 is hij algemeen directeur van het familiebedrijf. Maar Jumbo is niet het enige bedrijf waar Van Eerd wortels heeft. Hij heeft ook prominente rollen bij restaurantketen La Place en warenhuisketen HEMA en daarnaast is Van Eerd ook eigenaar van Van Eerd Golf B.V, een bedrijf in het aanleggen van golfterreinen. Daarop aansluitend: hij heeft ook een bedrijf in golf- en hockeyspullen, genaamd Van Eerd Golf- en Hockey B.V.

Ook heeft hij zijn eigen handelsonderneming genaamd Frits van Eerd B.V en sinds kort heeft Frits van Eerd ook belang binnen flitsbezorgdienst Gorillas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frits van Eerd (@frits.van.eerd)

Het meest opvallende onderdeel van Van Eerd’s imperium is zijn stichting, Spitfires Flying Vintage Everyday. Het is een mix van zijn voorliefde voor auto’s en zijn in 2018 twee aangeschafte Spitfire vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. De stichting heeft toestemming om per jaar 15 vliegbewegingen te maken vanaf Eindhoven Airport, zo meldt Defensie. Het doel van de in maart 2020 opgerichte stichting is het bewaren van vliegend historisch cultureel erfgoed aan een zo breed en gevarieerd mogelijk publiek.

Zijn liefde voor alles waar een motor in zit, blijkt ook uit zijn investeringen. Zo is hij al jaar en dag sponsor van de meervoudig wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings en was hij met Jumbo eind 2013 de eerste sponsor van Max Verstappen, die meermaals een rol speelde in Jumbo-reclames. Onder de naam Team Jumbo-Visma sponsort Van Eerd ook nog een schaats- en wielerploeg.

Hobby’s van Van Eerd

Naast al zijn bedrijven en investering, staat Van Eerd graag met een microfoon in zijn. Van Eerd bracht met zijn band Factor 12 en Frits & Feestteam verschillende carnavalsnummers uit, en staat onder contract bij Berk Music, een platenmaatschappij waarbij onder andere ook Snollebollekes en John de Bever onder contract staan. Met Factor 12 trad hij een keer op tijdens een show van De Toppers.

Een druk persoon, maar zoals hij zelf zegt: “Hoe drukker je het hebt, hoe meer je ertegenover moet stellen. Ik verpruts geen minuut en gebruik mijn tijd zo efficiënt mogelijk.” We kunnen wel stellen dat Frits van Eerd absoluut een zakenman pur sang is, waar menig ondernemer jaloers op is.

Lees hier hoe familie Van Eerd van Jumbo een groots succes maakte.