’s Werelds rijken nemen enkel en alleen genoegen met jachten, maar als ze de Amsterdamse grachten via het water willen verkennen, volgens Tripadvisor de ‘beste ervaring ter wereld’, moeten ze toch iets kleiners pakken. Inleveren op luxe en aanzien is geen optie, maar gelukkig zijn er ludieke projecten zoals deze Ferrari-boot.

Ferrari-boot bedacht door Nederlands duo

Ongetwijfeld wegens promotiedoeleinden lieten ze PowNed-presentator Jeroen Holtrop de waterauto uit testen en Bas Smit trapte ‘m eerder ook flink ook op z’n staart terwijl hij door de Amsterdamse grachten navigeerde. Het concept komt uit de koker van Jet-Car-oprichters Bo Krook en Oscar Rijsbergen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bokrook_B21 (@bokrook_b21)

In een interview met Omroep West begin juni vertelt mede-oprichter Rijsbergen dat de “standaardboten wat gingen vervelen”. Met die constatering in gedachte besloten ze om de Jet-Car tot leven te roepen. “Het begon als een geintje”, vervolgt hij, maar ondertussen zijn er vanuit het Midden-Oosten al meer dan 50 orders binnengekomen.

Foto: Jet-Car

Ferrari is behoorlijk streng en niet gediend van mensen die maar iets uithalen om hun merknaam te beschamen. Eerder kreeg de Nederlandse eigenaar van Veni Vidi Vici Classic Cars B.V. het meermaals aan de stok met het merk uit Maranello. De Italianen waren woest vanwege zijn Chevrolet Corvette C4, die is omgebouwd naar een Ferrari-replica. Rijsbergen en Krook hebben het daardoor voorzichtig aangepakt en hebben een mix van een Corvette en een Ferrari gemaakt.

In de reacties onder de video van PowNed regent het negatieve reacties op het bedrijf, maar die zijn onterecht. Men verwisselt Jet-Car.nl namelijk met de Rotterdamse autohandelaar Jet-Cars B.V., die op Google zeer slechts uit de bus komt met 2,2 uit 5 sterren uit meer dan 1500 Google-reviews. Onhandig dus, die bijna identieke bedrijfsnaam, maar dat mag de pret niet drukken.

Ferrari-boot

Foto: Jet-Car

Los van het opvallende uiterlijk, zal de boot tevens opvallen dankzij de prestaties. Met 200 pk heeft de watersportwagen een topsnelheid van 75 kilometer. Naar verluidt moet de Jet-Car zo’n € 44.000 kosten en zorg ervoor dat u uw vaarbewijs heeft gehaald voordat u achter het stuur kruipt. Ook schijnt er al een opvolger in de maak te zijn die een topsnelheid moet gaan halen van 100 km/h.