Twee weken nadat de beroemde Goyard-rugzak van Kanye West opnieuw te koop was voor een bedrag van $100.000, is deze nu verkocht aan de anonieme Elon.space voor een bedrag van 50 ETH, wat ten tijde van de verkoop gelijk stond aan $100.000,-. Deze nam hem over van e-commerce magnaat Justin Reed, die de rugzak in 2021 voor een bedrag van $55.000,- op de kop tikte. De zogenoemde ‘Robot Face’-rugzak werd in 2010 door West zelf ontworpen in opdracht van warenhuis Maison Goyard.

Wat is Elon.space?

Elon.space is een relatief nieuwe groep die NFT’s maakt op Twitter en zich bezighoudt met verschillende projecten rondom Tesla CEO Elon Musk. Dat doen ze door gebruik te maken van de memecultuur die over hem is ontstaan. Daarnaast combineren ze mode en technologie om producten zoals shirts en kaarsen te maken voor degenen die dezelfde ‘denk groot, voer nog groter uit’ mentaliteit hebben als Musk. De groep adoreert Musk in zijn doen en laten.

De ‘geesten’ achter Elon.space leggen uit waarom ze voor deze rugzak hebben gekozen: “Kanye is een creatief genie die goed past binnen de karaktereigenschappen van Elon.space., en daarom wilden we deze rugzak hebben. Toen Justin Reed de rugzak online plaatste, wisten we dat we deze moesten hebben. En dat is gelukt.”

Reed over de verkoop aan Elon.space: “Ik voel me vereerd dat ik dit product te koop kan aanbieden, en ben erg blij dat de rugzak bij een dergelijk project terechtkomt.”

420 kanshebbers voor de Kanye West x Goyard-rugzak

 Als debuutproject zal Elon.space de rugzak weggeven in één van hun volgende NFT’s. Deze zal zelf 420 gebruikers toevoegen aan een loterij, waarna één NFT-eigenaar de nieuwe bezitter is van de 1/1 Goyard ‘Robot Face’ rugzak van Kanye West. De veiling zal waarschijnlijk rond eind september plaatsvinden.