Hummers an sich zijn flinke wagens die stiekem tamelijk intimiderend zijn op de weg vanwege de grootte, maar in het Midden-Oosten lijkt alles groter, duurder en luxer te moeten. In de Verenigde Arabische Emiraten kan je namelijk ’s werelds grootste Hummer vinden. Helaas heeft het bakbeest al een eigenaar, een steenrijke sjeik, die niet snel van plan is om de Hummer H1 X3 , zoals ‘ie wordt genoemd, te lozen. 

Hummer H1 X3: de grootste Hummer op aarde

Om precies te zijn is het een Hummer H1 die veel weg heeft van de M998. Dat apparaat fungeert normaliter als militair voertuig in zowel Nederland als de Verenigde Staten. De grootheid van deze wagens laten SUV’s op Mini’s lijken, maar toch was dat genoeg voor deze rijke Sjeik. Hij liet hem ombouwen naar een Hummer H1 X3.

Dit is een opgeschaalde versie is maar liefst 6,6 meter hoog is, 14 meter lang en 6 meter breed. Dit maakt hem drie keer zo groot als de Hummer H1. Het ziet er dan ook heel vreemd uit als deze un it zich over het wegdek verplaatst. Op Instagram verscheen een video waarin de wagen gefilmd werd. Het is duidelijk te zien dat de afmetingen niet helemaal bij de breedte van de weg passen.

Wie is de eigenaar?

De eigenaar is Hamad bin Hamdan Al Nahyan. Deze 59-jarige is voorzitter van het staatsgasbedrijf Dolphin Energy en samen met zijn halfbroer diende hij als vice-premier van de VAE in het kabinet onder leiding van premier Mohammed bin Rashid Al Maktou, de emir van Dubai.

Daarnaast heeft hij ook het wereldrecord voor de grootste 4×4 collectie op zijn naam staan. Wellicht het meest bijzondere aan zijn gigantische Hummer is dat de wielen zo groot zijn dat ze allemaal een eigen dieselmotor nodig hebben om aangedreven te worden. Daarbij is de cabine zo groot dat er ruimte is gemaakt voor een privé-toilet. Het toilet bevindt zich op de tweede verdieping die middels van een klein trappetje te betreden is. Want waarom ook niet?

Helaas hebben we geen foto’s van de binnenkant, maar die wordt omschreven als: “Een interieur dat meer lijkt op de binnenkant van een huis met houten vloeren.”