De woning wordt omschreven als ‘klassieke villa’ en heeft aan de buitenzijde iets weg van een kasteel-achtige bouwstijl. Het huis van 402 m² is een absolute aandachtstrekker en bevindt zich bovendien in één van de beste wijken in Den Haag. We schreven er al over in maart, maar de verkoop wil niet echt vlotten. Daarom is er besloten 6 ton van de oorspronkelijke vraagprijs af te halen. “Wie kans ziet om hier een villa te bemachtigen, is een bevoorrecht mens”, schrijft de makelaar.

Haagse villa met binnenzwembad

Zoals de buitengevel deels verloochend, is ook de inrichting van het pand te bestempelen als klassiek. Met liefst 10 kamers, waarvan 7 slaapkamers en twee badkamers, is het anderzijds toch modern en ieder vertrek in het huis heeft iets eigens en doet aangenaam verrassen. De master bedroom is nog de mooiste ruimte van allemaal. De ruim opgezette kamer is voorzien van een kingsize bed en aan de muur hangt een enorme ronde spiegel die de moderne slaapkamer een klassieke toon geeft.

Den Haag

“Overal is gekozen voor tijdloze, hoogstaande materialen en voor maatwerk, waardoor een prettige eenheid is ontstaan. Dit creëert visuele rust en een gevoel van ontspanning – perfect passend in de tranquiliteit van het omringende groen”, vervolgt de makelaar.

Den Haag - Haagse villa

Vanuit deze slaapkamer kunt u via een gordijn de en-suite badkamer betreden. Ook in deze badkamer is met alles rekening gehouden. Een groot ligbad wordt door middel van een muurtje (wat iets weg heeft van mozaïek) gescheiden van de dubbele wasbakken. Ook hier geeft een antieke gouden spiegel een kasteelachtige look aan de ruimte, net zoals de algehele bouwstijl van het klassieke pand.

Enorm balkon en binnenzwembad

Na een verfrissende douche in de ochtend is het uiteraard wel héél verleidelijk om ’s ochtends te genieten van een kop koffie op het enorme balkon aan de achterzijde van de villa in Den Haag. Hier heeft u een mooi uitzicht over de stad, maar ook over de andere villa’s in de buurt. Maar watook lekker wakker worden is, is een duik nemen in het binnenzwembad met openslaande deuren naar de tuin en een prachtig Romeins stoombad. U hoeft daar niet alle traptreden voor af te dalen, want het pand is voorzien van een lift.

Verder is het mogelijk om uw auto te parkeren in de ondergrondse garage. Met één druk op de knop zakt uw bolide naar de parkeerplekken aan de onderzijde van het huis.

Nieuwe vraagprijs van de Haagse villa

Al deze vierkante meters, faciliteiten én de locaties resulteerden in een vraagprijs van € 4,8 miljoen. Echter staat de villa inmiddels al langer dan een halfjaar op Funda, dus is er besloten 6 ton af te halen. U kunt de villa dus nu op de kop tikken voor € 4,2 miljoen: alsnog een forse vierkantemeterprijs van € 10.448.