Het 88 meter lange project is kortgeleden afgrond, maar kan nu al gecharterd worden door vermogende jachtliefhebbers. Project X werd in augustus van dit jaar afgeleverd door de Griekse scheepswerf Golden Yachts en is gebouwd om “hoofden te laten draaien”, maar wij denken vanwege de naam alleen maar aan uit de hand gelopen feesten.

Gloednieuw superjacht Project X

Het gloednieuwe jacht “combineert het allernieuwste op het gebied van ontwerp, technologie en stijl met de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, service en entertainment”. Het is dé kans om de zee te trotseren op een ongebruikt en smetteloos superjacht. Het exterieurontwerp is afkomstig uit de koker van Ken Freivokh, terwijl het interieur, dat alles wegheeft van een boetiekhotel zorgvuldig getekend is door Design Studio, met belangrijke inbreng van haar anonieme eigenaar.

Project X

Qua omvang zal Project X u niet ontgaan op welke jachthaven dan ook en aan dek herdefinieert de verbinding met de omgeving, zoals u dat zelden eerder zag, mede dankzij kenmerken als de glazen lift en het atrium. Andere aantrekkelijke kenmerken zijn onder meer een groot privéterras met jacuzzi en de het sensationele uitzicht dankzij de ramen op volledige hoogte in de mastersuite en lounges. Op het hoofddek bevindt zich een groot zwembad, terwijl er 12 gasten nachtrust kunnen pakken in in totaal negen gastenhutten. Iedere hut is anders en bevat een uniek kleurenschema.

Strandclub met sauna en jacuzzi

Op het bovendek is een panoramisch uitzicht en als u daar op uitgekeken bent, kunt u richting de afgesloten fitnessruimte gaan of toch nog even chillen op het zonnedek, met directe toegang tot de riante jacuzzi en zonnekussens. Vervolgens brengt een trap u naar de strandclub met sauna, hamam en massage-/schoonheidsruimte, waar tevens een bar, een zithoek en een tv-scherm van de partij zijn.

Project X

Om de kust van welke badplaats dan ook te verkennen, kunnen u en uw gasten gebruik maken van de Onda Limousine-tender en de Pedrazzini Vivalle klassieke tender, respectievelijk 9 en 10 meter lang.

Om een week te flaneren op dit imposante gevaarte, moet u € 1.100.000 meebrengen. Let daarbij wel op dat dit exclusief de haven-, brandstof- en eet- en drankkosten is. Ook verwacht de bemanning een aantal procent fooi, zoals de dat geregeld zien bij de tv-show Below Deck, waar we een kijkje krijgen achter de schermen van charterjachten zoals deze.