De ‘boezemvriendin’ van onze koningin Máxima, Mariska Dietz, is getrouw met Quote 500-lid Theo Dietz. De twee woonden in hun riante  grachtenpand aan de Amsterdamse Keizersgracht, maar dat was niet hun enige eigendom in de hoofdstad. Zo is hun “fantastische appartement” op de westelijke grachtengordel reeds op Funda terechtgekomen.

Vrienden met het koninklijk paar

Quote 500-lid Theo Dietz, die zijn vermogen van € 110 miljoen met de kledingmerken O’Neill, Brunotti en Vilebrequin verdiende, mag zich rekenen tot de vriendschappelijke kring van koning Willem-Alexander en mag zich zelfs diens huisvriend noemen. Via deze relatie werd Mariska boezemvrienden met ons koningin Máxima en als zodoende werd zijn aangewezen om gedeeltelijk het interieur en de inrichting van paleis Huis ten Bosch te doen, waar zo’n €60 miljoen mee was gemoeid.

Amsterdam-grachtenpand-1

Inrichten kan u dus wel aan haar overlaten, iets wat we terugzagen in een ander Amsterdam pand. Dat dubbele benedenhuis werd ’ in 2014 voor € 1,225 miljoen aangeschaft door Dietz en indertijd door de makelaar aangeprezen als ‘het mooiste gebouw aan de grachten’.

Zwart stalen deuren en een jungle vol binnenplanten op de Keizersgracht

Dit appartement is excentriek en kleurijk, too say the least. Kleine op opsomming van wat u kan verwachten: blauwe muren, zwart stalen deuren, talloze planten, geel en rode banken, vloer met luipaardprint, een marmeren open haard en allerlei opmerkelijke lampen, tafels en stoelen.

“Het heeft een gebruiksoppervlakte van ca. 289 m² met woonfunctie en kantoorfunctie in een rijksmonumentaal gebouw gelegen aan de Keizersgracht.” schrijft de makelaar. Het object is gelegen in een Rijksmonument en “de mogelijkheden om hier een fantastisch appartement te creëren zijn eindeloos!”

Verdeeld over twee woonlagen met zeven kamers, waarvan drie slaapkamers, werd de advertentie van de woning op 9 september 2022 door Ter Haar Makelaars B.V. op Funda geplaatst met een vraagprijs van € 2.750.000.

Keizersgracht