Twee jaar geleden had niemand van hem gehoord, maar nu domineert hij de hitlijsten. Hij heet Valentijn Verkerk, beter bekend als Antoon. De pas 20-jarige werd door zijn nummer ‘Hyperventilatie’ in één klap een succes en heeft de optredens momenteel voor het uitkiezen. Zo stond hij eerder al op Pinkpop, in Paradiso, Mysteryland en eind dit jaar in de Ziggo Dome, maar wat voor bedragen zijn daar mee gemoeid?

Muzikale succes van de 20-jarige

Antoon is een van de weinige Nederlandse artiesten die zijn bekendheid heeft gevonden dankzij TikTok. Zijn nummer worden daar massaal gedraaid, waardoor zijn eerste hit zelfs platina ging en op Spotify op het moment van schrijven bijna 40 miljoen keer gestreamd is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Antoon (@antoonpb)

Op zijn viertiende ontwikkelde hij al een passie voor muziek en speelde hij drums en klassieke piano. Een logisch vervolg was dat hij zich besloot aan te melden bij de Herman Brood Academie. In 2020 tekende Antoon als eerste artiest bij Big2’s label Dreamteam Music, waar hij vervolgens zijn debuutalbum ‘De Nacht Is Van Ons’ uitbracht. Op het gegeven moment stonden er meer dan 7 van zijn hits, zoals ‘Hotelschool’, ‘Vluchtstrook’ en ‘Tantoe Lekker’ in de meeste Nederlandse hitlijsten. Kortom; de muzikale formule van de in Hoorn geboren artiest is een daverend succes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Antoon (@antoonpb)

Zoveel kost Antoon per halfuur optreden

Zoals we eerder al beschreven komt een beetje artiest in Nederland niet z’n bed uit voor minder dan € 13.000. Om Antoon voor een halfuur op het podium te laten optreden, bent u als organisatie maar liefst € 20.000 – € 25.000 kwijt, staat vermeld op de website van Artist Boekings. Daarmee is hij iets goedkoper dan kraantje Pappie (€ 28.000 per halfuur), maar duurder dan rapper Snollebollekes (€ 24.950 per halfuur).

Om zijn successen te vieren, trakteerde Antoon zichzelf begin dit jaar op een Audi A6 Avant S-line.