Klaar met het stadse, peperdure leven? Trek erop uit en zoek de rust op in deze authentieke woning op het platteland van het Zuid-Hollandse Bergambacht. Het Rijksmonument dateert uit 1640 en dat karakteristieke is duidelijk af te lezen aan de gevels, maar ook het interieur – waar horizontale houten balken de toon zetten, terwijl de woonboerderij ook zeker gemoderniseerd is.

Rijksmonumentale woonboerderij ‘Lindehoeve’

“Ruim, comfortabel en luxe wonen met een uitzicht over het landschap. Waar authenticiteit uit het verleden en modern wonen respectvol samengaan. Dat is de Lindehoeve!”, shrijft de makelaar van dienst. De naam ‘Lindehoeve’ komt voort uit de vier oude lindebomen, die als leiboom zijn gevormd met als functie om in de zomer het zonlicht buiten te houden.

Woonboerderij

De huidige eigenaren hebben “met veel zorg de woning destijds verbouwd en aangepast” om ervoor te zorgen dat de monumentale woonboerderij een toekomst blijft hebben. Om dit te realiseren hebben ze het geheel nu zo goed mogelijk geïsoleerd, dubbel glas laten installeren, zonnepanelen laten plaatsen en de vloeren zijn grotendeels voorzien van vloerverwarming.

Woonboerderij

Zoals we eerder al beschreven was de missie van de eigenaren om de woning in eer te herstellen. Zo hebben ze de grote staldeuren met daarboven de hooiluiken voor de stal en hooizolder behouden. Bovendien zijn in deze open ruimte die fungeert als woonkeuken diverse elementen terug te vinden die verwijzen die goede ouwe tijd.

De (sier)- voortuin is grotendeels nog hetzelfde als originele ontwerp heeft en is er later een moestuin bijgekomen. Verder is er een boomgaard met diverse fruitbomen om in totaal uit te komen op een perceel van 13.000 m² dat wordt omgeven door water. Momenteel staat er staat een aanvraag open bij de gemeente voor het plaatsen van een paardenstal of garages

Vraagprijs op Funda

Met in totaal 728 m² woonoppervlak en 9 slaapkamers wordt de woning op Funda aangeboden met een vraagprijs van € 3.600.000.

Woonboerderij
houten balken