Jeff Bezos is niet meer de op één-na-rijkste mens ter wereld. Hij heeft de titel af moeten staan aan de Indiase industrieel-miljardair Gautam Adani. Deze Indische man heeft een geschat vermogen van € 146,5 miljard. De lijstaanvoerder Bloomberg’s Billionaires Index is nog altijd Tesla-CEO Elon Musk met een geschat vermogen van € 263,5 miljard.

Gautam Adani overstijgt Jeff Bezos in waarde

Gautam Adani (60) werd op 24 juni 1962 geboren in Achmedabad, India. Adani is de voorzitter van de Adani Group en verdient zijn geld in de industriële industrie. Hij is actief in verschillende sectoren zoals de havens, steenkool maar ook data- en mediabedrijven. Adani zag zijn vermogen afgelopen maanden explosief stijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gautam Adani (@gautam.adani)

Dat komt onder meer door de forse prijsstijging van steenkool. Alleen daardoor groeide zijn vermogen dit jaar al met zo’n € 69 miljard dollar. De genadeklap kwam tijdens zijn recordkoers op de beurs afgelopen week met zijn Adani Group, waar Amazon flinke klappen kreeg te verwerken.

In de voorbije maanden streefde de Indiër al Bill Gates van Microsoft en de Fransman Bernard Arnault (luxeholding LVMH) voorbij. En nu dus ook Jeff Bezos. Het is de eerste keer dat een Aziaat de top 3 rijkste mensen ter wereld betreedt.

Veel geschoven in de lijst van miljardairs

Ongeveer anderhalf jaar geleden lagen de verhoudingen nog heel anders. Toen stond Bezos nog op nummer 1 met een geschat vermogen van € 149 miljard. Musk volgde met een geschatte € 127 miljard en Bernard Arnault complementeerde de top 3.

De groei die Musk heeft doorgemaakt is dus ongekend. In anderhalf jaar heeft de Amerikaan door het alsmaar groeiende Tesla zo’n € 136 miljard aan zijn vermogen kunnen toevoegen. Daar komt bij dat Musk tegenwoordig aandelen in Twitter bezit en prominent voorzitter is van PayPal. Geen van de namen hoeft zich in ieder geval ooit zorgen te maken om de gas- en energierekeningen.