Nederland is hofleverancier van de meest imposante jachten. Feadship, Oceanco, Heesen en Damen; allemaal Nederlandse werven. Net als de rest, is de eerstgenoemde constant bezig met het innoveren van hun nieuwe projecten, terwijl oude projecten met korting worden aangeboden. Zoals ‘Blue Sky’, een bijna 45 meter lang motorjacht dat in 2013 werd afgeleverd.

Motorjacht ‘Blue Sky’ met helikopterplatform

Met een stalen romp en een aluminium bovenbouw is ‘Blue Sky’ het enige model binnen de F45 Vantage-serie van Feadship met een helikopterplatform. Ook is Feadship Blue Sky is “het eerste superjacht dat door een westerse scheepswerf is gebouwd voor een klant op het vasteland van China.”

Dat het gebouwd is in opdracht van een Chinese klant, blijkt verder uit de skydecklounge met speciale karaokeruimte met een 85-inch televisie en de Mah-jong-kamer achter de stuurhut. Momenteel dobbert Blue Sky dan ook rond in de wateren van Hong Kong​, maar voor $ 22.800.000 kunt u het jacht weer terugbrengen naar de haar geboorteplaats.

De eigenaarssuite bevindt zich op het hoofddek en is uitgerust met riante dakramen die helder natuurlijk licht binnenlaten. De overige vier gastenhutten bevinden zich ook op het hoofddek met accommodatie voor maximaal 12 gasten en een bemanning van negen koppen.

Haar buitenprofiel is het werk van De Voogt Naval Architects en Sinot Yacht Architecture & Design en wordt bepaald door acht rechthoekige ramen en een zonnedek met een jacuzzi en badgedeelte. Ondertussen werd de Britse studio Bannenberg & Rowell Design aangesteld om haar interieur te creëren.

Volgens de jachtmakelaar heeft de huidige, eerste eigenaar haar altijd goed onderhouden. Het jacht wordt al enige tijd te koop aangeboden door Carmen Lau van Camper & Nicholsons, maar dat wil nog niet echt vlotten. Daarom heeft de aanbieding een prijsdaling van $ 1.000.000 gekregen, waardoor de vraagprijs nu op ​​$ 22.800.000 staat.