Oude fabrieken of pakhuizen die hun originele functie hebben verloren, kunnen prima nieuw leven ingeblazen als residentie. Als bewijsmateriaal numero 142, stellen we u voor aan een stijlvolle loft van circa 135 m² in het levendige centrum van Antwerpen. In de Jeruzalemstraat om precies te zijn, op wandelafstand van de Grote Markt. Het gebouw waar de loft in is gesitueerd dateert uit 1880 en diende oorspronkelijk als pakhuis.

Antwerps loft in voormalig pakhuis kost net geen miljoen

De huidige eigenaar heeft het pand in “zijn oorspronkelijke glorie hersteld” en het is zelfs opgenomen door het Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed opgenomen als beschermd monument. De loft bevindt zich op de bovenste verdieping van het pakhuis en is via de lift in de ontvangsthal rechtsreeks te bereiken.

Loft-Antwerpen

“Karakteriserend en eyecatching is ongetwijfeld de houten balkenstructuur wat zorgt voor een warm en samenhangend geheel”, aldus de makelaar. “Zoals het een loft betaamd, werd de slaapkamer semi opengewerkt. Het centrale hijsmechanisme zorgde ooit om materiaal naar boven te hijsen maar creëert nu een uniek headboard van het bed en een aangename scheiding tussen het slaap- en leefgedeelte.”

Eyecatcher in de leefruimte is de bibliotheekkas en de ruime keuken is volledig opengewerkt met witte kasten en inoxe werkblad die beiden zorgen voor een weelderig contrast met de rest van de authentieke loft. Verder zijn er twee slaapkamers, waarvan een met en-suite badkamer met jacuzzi.

Authentieke details zoals een hijsmechanisme

Boven een van de bedden in de slaapkamer moet u oppassen dat u uw hoofd niet stoot tegen het oude hijsmechanisme. De indeling van de badkamer spreekt zeer tot de verbeelding. Alleen de verticale radiator achter de douche doet daar een beetje afbreuk aan.

pakhuis

Enfin, aansluitend is het prachtige terras op het zuiden van ongeveer 14 m² vanwaar u ’s ochtends met een kop dampende koffie uitkijk op de nabijgelegen kathedraal en de boerentoren.

Het pand wordt aangeboden door de makelarij Provas en op hun website zien we dat er een prijskaartje hangt van het loft van € 950.000.

Antwerpen, Loft