Hoewel het luxemerk al sinds 1854 bestaat, introduceerde Louis Vuitton in 2002 hun allereerste uurwerk, de Tambour Twenty. Intussen zijn we precies 20 jaar verder en dat heeft het Franse modehuis doen besloten het te vieren met een hernieuwde versie van dat model.

Louis Vuitton Tambour Twenty

De productie van de Tambour viel samen met de opening van een Louis Vuitton-werkplaats in La Chaux-de-Fonds, dé horlogeregio van Zwitserland, waar onder meer Tag Heuer, Gucci, Longines, Tissot en Girard-Perregaux zitten, wat aantoont dat het luxemerk zijn ambities voor het fabriceren van uurwerken uiterst serieus neemt.

23 iteraties

Geproduceerd in 23 iteraties, één voor elk jaar dat het model er is geweest, heeft de Tambour verscheidene vormen aangemeten gekregen. Waaronder een chronograaf, een tourbillon, een duikhorloge, een zeilhorloge, een springuurhorloge, een mysterieus uurwerk, een minutenrepeater en een GMT. Kortom; door de jaren heen voor ieder wat wils.

En om al die jaren aan horloge-expertise te vieren wordt er een nieuwe aan die waslijst toegevoegd. Louis Vuitton blijft dichtbij het originele ontwerp en gaven de nieuwste Tambour Twenty een bruine, zongeborstelde wijzerplaat en de lange gele handglijders van de chronograaf. De herdenkingschronograaf wordt geleverd met een 22k gouden rotor en 50 uur gangreserve.

Louis Vuitton

De kast van de Louis Vuitton Tambour Twenty is gemaakt van roestvrij staal en heeft een diameter van 41,5 mm met een dikte van 13,2 mm. Bovenop saffierglas geplaatst om de wijzerplaat te beschermen. De ronde kant van de kast is gegraveerd met ‘Louis Vuitton’ – waarbij elk van de twaalf letters naast een van de uurmarkeringen is geplaatst. Een achthoekige opwindkroon is gesigneerd met een LV-logo en wordt geflankeerd door twee rechthoekige pushers die toegang bieden tot de chronograaffuncties van het model.

Als u het horloge omdraait ziet u in de behuizing van roestvrij staal een groot saffiervenster dat zicht biedt op het interne uurwerk. “Horlogeliefhebbers zullen alle kenmerken herkennen die het ontwerp van de Tambour zo uniek hebben gemaakt”, legt Jean Arnault uit, marketing- en ontwikkelingsdirecteur voor Louis Vuitton-horloges. “Hoewel deze limited edition een echt concentraat is van alles waardoor dit horloge opviel, beschikt het ook over gloednieuwe functies die het zullen onderscheiden voor verzamelaars.”

Gelimiteerd tot 200 stuks

Met het jubileummodel blijven ze “trouw aan de waarden van creativiteit, vakmanschap en uitmuntendheid van Louis Vuitton” en bieden ‘m aan voor $ 17.800 in een gelimiteerde en genummerde oplage van 200 stuks. Het uurwerk wordt geleverd in een miniatuur LV-koffer in het iconische Monogram canvas.

Louis Vuitton