A-listers kopen alles wat los en vast zit, maar slechts enkelen kunnen we betrappen op smaak, zoals John Mayer. Iemand die we ook niet kunnen vergeten, is acteur Mark Wahlberg. Naast een omvangrijke Rolex verzameling, houdt de 50-jarige filmacteur ook van een ander Zwitsers horlogemerk: Patek Philippe.

Horlogeverzamelaar Mark Wahlberg

Ondertussen weet Wahlberg zich te vestigen als Hollywood’s meest productieve horlogeverzamelaars, met een bijzondere passie voor Patek en Rolex. Wahlberg bezit tientallen stukken van wat algemeen wordt beschouwd als de meest prestigieuze horlogemaker ter wereld. Echter domineert Rolex het overgrote deel van zijn verzameling. Zo heeft hij een Submariner, Cosmograph Daytona, GMT-Master II, Yacht-Master and Yacht-Master II, President Day-Date, maar beperkt zichzelf dus niet tot dat iconische, Zwitserse merk.

Wahlberg plaatste recent op Instagram een foto waar zijn nieuwe Patek Philippe Sky-Moon Tourbillon-ref. 6002R-001 de aandacht op zich nam. In een wereld vol luxe Pateks, onderscheidt dit horloge zich als één van de chicste en meest gecompliceerde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mark Wahlberg (@markwahlberg)

PATEK PHILIPPE Sky Moon Tourbillon Ref. 6002R-001

De Sky-Moon Tourbillonwerd voor het eerst uitgebracht in 2001 en slechts sporadisch geproduceerd in de afgelopen twee decennia. Het vernieuwde model die Wahlberg’s pols siert werd gepresenteerd tijdens Rare Handcrafts 2020-2021, dat eerder dit jaar plaatsvond. Dit opvallende uurwerk meet 44 mm en wordt afgeleverd in een roségouden uitvoering met maar liefst 12 complicaties, waaronder een minutenrepetitie met ‘kathedraalgongs’, een eeuwigdurende kalender met retrograde datumwijzer en een sterrentijd (‘sterrentijd’) gezicht op de achterkant.

De ingewikkelde gravure op de behuizing is grotendeels vergelijkbaar met de versie die hij vervangt. Patek Philippe zegt dat het ongeveer 100 uur duurt om elk horloge te graveren. De modulaire opbouw van het uurwerk bestaat voornamelijk uit drie verschillende lagen: het basisuurwerk met minutenrepetitie en tourbillon, een eeuwigdurende kalendermodule aan de voorkant en de astronomische weergavemodule aan de achterkant. Niet voor niets wordt het in de horlogerie gezien als Patek Philippe’s meest gecompliceerde horloges.

Nog indrukwekkender zijn de esthetische accenten van het horloge. De kast en wijzers zijn onberispelijk met de hand gegraveerd met voluten en arabesken. Door de warmere toon van de kast zien de gegraveerde motieven er meer uitgesproken uit. Het uurwerk wordt in plaats gehouden door een bruine alligatorband met een gegraveerde vouwsluiting en wordt ook geleverd met een set manchetknopen als accessoire.

Hoewel de nieuwe Patek Philippe Sky Moon Tourbillion een regulier productiemodel is, is het een model met een prijs op aanvraag.