Zit je geregeld met je hoofd in de wolken? Waarom niet een keer letterlijk proberen? Skydiven/parachutespringen is voor iedere adrenalinejunk steevast een bucketlist-item. Met deze lijst doe je alvast wat inspiratie op voor je volgende vakantie met een buitengewoon randje: dit zijn de mooiste plekken ter wereld om te skydiven.

Zwitserland

De opties zijn groot – sky is the limit. Maar je hoeft niet de halve aardbol rond voor een adembenemende parachutesprong. Zwitserland kent volop mogelijkheden en behoort oprecht tot de mooiste Europese landen. Volop natuur met gletsjers en bergen.

Belize (Midden-Amerika)

Het buurland van Mexico is niet direct waar je aan denkt bij één van de mooiste plekken ter wereld om te skydiven. Toch is Belize juist een unieke locatie vanwege de azuurblauwe zee en de prachtige natuur. Ook in dit geval ben je een aardige duit kwijt, maar als geld geen probleem is, dan zal de vakantie die je eraan plakt voldoende bieden qua bezichtigen. Zo vind je in het land ook oude maya-ruïnes terug. 

Mount Everest, Nepal

Voor de gevorderde waaghals is Mount Everest de locatie voor parachutespringen bij uitstek. Het kost wat, maar jeetje. Op zeven kilometer hoogte uit een vliegtuig springen met een zuurstoftank op je rug, het spreekt tot de verbeelding.

Je bent dan een kilometer of tweeënhalf onderweg, totdat je landt op een nog steeds bijzondere hoogte van 4,5 kilometer. Zo een 22.000 dollar armer wel, maar met een ervaring die je voor altijd bijblijft. Bijzonder detail die deze skydive in perspectief plaats: Mount Everest is zelf 8.849 kilometer hoog. 

 

Mooiste plekken om te skydiven: Dubai

Het land van ongelooflijke rijkdom: Dubai. Het woestijnparadijs leent zich tegenwoordig prima voor een heerlijke parachutesprong. Dubai heeft de grootste skydiveschool ter wereld, genaamd Skydive Dubai. Je sprong vindt plaats boven het iconische Palm Island. Een kunstmatig eiland dat zes jaar kostte om te bouwen en vanuit de ruimte zichtbaar is met het menselijke oog. Wow.

Las Vegas

Potjes high-stakes poker afwisselen met een uitstapje naar duizenden meters hoogte? In Las Vegas kun je tegenwoordig niet alleen terecht voor gokken (of trouwen). Een extreme, evenals mooie, skydive, behoort tot de opties in de gambling capital van de wereld. De afdaling biedt uitzicht op de bekende Strip van Las Vegas. Ook het Red Rock National Park en Mount Charleston zijn echter zichtbaar. Je zou denken dat je hier juist een fortuin uitgeeft, maar niets is minder waar. Skydiven in Las Vegas kan al vanaf een schappelijke 200 dollar als je van tevoren boekt. Happy sky hunting!

Alvast oefenen vooraf aan skydiven op mooiste plekken?

Kortom: keuze reuze als het aankomt op de mooiste plekken ter wereld om te skydiven. Zoek je het liever dichter bij de grond? Ook dan kun je losgaan. Diverse locaties in Nederland bieden de mogelijkheid tot een indoor-skydive.