Ieder model dat de merknaam ‘Pagani’ draagt is zeldzaam, peperduur en tegelijkertijd ook enorm kwetsbaar. Daar kwam een bestuurder op de meest pijnlijke manier achter, toen hij tijdens de Supercar Owner Circle, een auto-evenement in Kroatië, de controle over het stuur verloor en niet meer kon voorkomen dat de supercar achterop een Ford Fiesta klapte.

Gelimiteerde Pagani Zonda HP Barchetta op Supercar Owner Circle

De Supercar Owner Circle is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt van 3 tot en met 5 september. “Spannende rijervaringen naar iconische plekken van het vrolijke land en vele andere verrassingen zorgden voor onvergetelijke herinneringen.” Inderdaad spannend, want een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker op een plek waar allerlei autojunks wil pronken met hun razendsnelle bezit.

Alles wijst erop dat het incident plaatvond op 3 september. Op beelden die op social media opdoken, is te zien hoe een bestuurder van een Pagani Zonda HP Barchetta van 1.250 kilo met 800 pk een noodlottige aanrijding veroorzaakt. En dat zal aardig in de kosten gaan oplopen. Diverse medium schatten de waarde van de auto ergens tussen de € 15 en € 17 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AStopcars (@astopcars)

Schadekosten zullen torenhoog zijn

Er moet nog een schaderapport gemaakt worden, maar de verwoesting is duidelijk zichtbaar. Met name de bestuurderszijde en het achterpaneel zijn zwaar getroffen en de carbon body lijkt er ook niet heelhuids doorheen gekomen zijn. Gezien de waarde en zeldzaamheid is het moeilijk te zeggen wat de toekomst van de hypercar zal zijn, maar machines kunnen worden herbouwd. Uiteindelijk is echter het belangrijkste dat er niemand gewond is geraakt.

Zie hieronder de video met foto’s het ooit zo mooie supercar-model.