Als een van de meest succesvolle voetballers die de Nederlandse nationaliteit machtig is, heeft Marco van Basten qua materialistische zaken alles wat zijn hartje begeert. Vorig jaar verkocht hij zijn villa naast het Vondelpark met forse winst en datzelfde is hij van plan met zijn Porsche. Zo zal het echter niet gaan, want dit is een van zijn oude exen.

Porsche van Marco van Basten onder de hamer

De “Ex Van Basten”, een Porsche 928 GT uit 1989, het jaar dat Van Basten nog voor AC Milan spelen en één jaar na de legendarische volley tegen de Sovjet Unie, blijkt direct populair. Binnen no time werd er € 40.000 op geboden, maar experts verwachten dat de vierwieler stukken meer zal gaan opleveren: tussen de €68,500 – € 75,500.

De Porsche 928 GT van Marco Van Basten wordt geleverd in de zeldzame donkergroene kleurstelling met zwart lederen interieur. Ondanks dat de wagen al ruim 33 jaar, is de kilometerstand relatief laag met zo’n 78.529 kilometer op de teller. Met 330 pk onder de motorkap is de auto nog fit voor een nieuwe eigenaar.

Op het frame zijn lichte sporen te bespeuren zoals oppervlakteroest, gebruiks-/slijtagesporen en mechanisch gezien kan een opknapbeurt geen kwaad. Het interieur “kan vervanging van kleine ontbrekende of kapotte onderdelen vereisen”, maar is al met al in prima conditie.

Veiling van Catawiki loopt binnen enkele dagen af

Op de advertentiepagina valt de lezen dat de verkoper voorkeur geeft dat het kavel wordt opgehaald in Reggio Nell’Emilia, gelegen tussen Modena en Parma. De veiling ging op 2 september van start en loop nog door tot 18 september. U heeft dus nog een aantal dagen om u te mengen in de strijd om de auto te winnen. Wilt u zich mengen in de strijd om deze sportauto? Klink dan op deze link op naar de kavelpagina van Catawiki te gaan. zie hier.

Marco van Basten