Voor sommigen is het eigenlijk beter om niet plaats te nemen in een sportwagen met 510 pk. Zeker niet in de regen. Toch zit het verkeer vol met idioten die iedere kans om hun bezit flink op z’n staart te trappen benutten. We willen niet insinueren dat dat in dit geval van toepassing is, maar feit blijft wel dat een 24-jarige met een Porsche 911 GT3 is gecrasht terwijl het met bakken uit de hemel kwam.

Porsche 911 GT3

Rijden in regen zorgt altijd voor een extra risicofactor en daarom is altijd van levensbelang om op te letten wanneer u plaatsneemt achter het stuur. Al helemaal wanneer het weer verslechterd. Weggebruikers anticiperen minder snel, controle houden wordt lastiger vanwege het gladde wegdek en alle eventuele obstakels en weggebruikers zijn lastiger te zien.

Porsche 911 GT3

De Porsche van de 24-jarige in kwestie heeft forse schade opgelopen, wat suggereert dat de crasht pittig moet zijn geweest. De voorbanden zijn vernield, de airbags zijn uitgeklapt en de motorkap hangt halfstok. In de politieverklaring staat dat de jongeman tussen de kruisingen Trockau en Bayreuth-Süd de macht over het stuur op een natte weg bij het wisselen van rijstrook. Hierdoor belandde de auto in een slip en klapte ‘ie samen met de bestuurder en een passagier op de vangrail.

Schadeformulier is niet niks

“De brandweer van Trockau werd ingezet om de plaats van het ongeval te beveiligen en schoon te maken. Het verkeer werd langs de plaats van het ongeval geleid. Er waren echter vertragingen in het verkeer”, schrijft TVO. De politie heeft laten weten dat de twee inzittenden ongedeerd is en dat de schade zal oplopen tot zo’n € 150.000. Niet mals inderdaad, maar wetende dat een 911 GT3 al gauw € 325.200 bedraagt, kan de eigenaar ‘m maar beter gewoon laten oplappen. Hopelijk valt er iets te regelen met de verzekering.