Nikkie Plessen is een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Nederlandse komaf. Ondanks dat al haar 14 winkels enige perode gesloten moesten worden, u herinnert u zich de pandemie vast nog wel, heeft de 37-jarige zichzelf er goed doorheen gesleept. Zo goed zelfs dat ze als een van de weinige vrouwen deel uitmaakt van Quote’s lijst ‘100 rijkste selfmade miljonairs onder de 40 jaar‘.

Financiële zeilen van Nikkie Plessen hangen er goed bij

Fysieke winkels moesten tot voor kort noodgedwongen gesloten blijven om het virus onder controle te houden, maar Plessen liet het daar niet bij zitten. Ze ging zich met haar mode-platofrm richten op online verkoop en dat was klaarblijkelijk geen slechte beslissing. Dit leverde haar volgens Quote zo’n € 6 miljoen netto winst op. In tegenstelling tot vele andere bedrijven, wist de zakenvrouw, die € 30.000 vraagt voor één gesponsorde Instagram post, wel raad met de coronajaren.

Carrière op de televisie

Niet alleen haar eigen bedrijf heeft een aardig zakcentje opgeleverd, ook haar acteerwerk op de buis hebben het een en ander in het laatje gebracht. In 1998 debuteerde ze in de televisiewereld bij de soapserie Onderweg naar Morgen en sinds 2000 verscheen ze in Goede tijden, slechte tijden, waarin ze drie maanden een semi-rol speelde als ‘Nikki’.

Als je dacht dat acteren en ondernemen genoeg was, heb je het mis. Ze heeft namelijk ook nog programma’s bij RTL 5 presenteerde ze  gepresenteerd. Can’t Buy Me Love, Miss & Mrs. Perfect, We Love The 90’s Met Nikkie en 2010 Holland’s Best Fashion Designers. Na haar tv-optredens besloot ze haar eigen modemerk ‘NIKKIE’ te lanceren.

In de lijst ‘selfmade miljonair onder de 40 jaar’ van Quote staat Plessen vermeldt met een geschat vermogen van liefst € 28 miljoen, terwijl dat twee jaar geleden zo’n € 4 miljoen minder was. Daarmee heeft ze een gedeelde plek met model Doutzen Kroes te pakken. Alleen Sharon Hilgers overstemt de twee dames qua nettowaarde. Zij is de oprichter van het sieradenmerk My Jewellery en zou beschikken over een vermogen van € 45 miljoen.

Samen met model Cato van Ee en DJ Hardwell is het voormalige Dragons’ Den-jurylid ambassadeur van Dance4life. Zij zetten zich in voor een een wereld zonder aids en geven seksuele voorlichting met gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Momenteel zijn ze actief in 24 landen.

We schreven al eerder over de welvaart van Nikkie Plessen. Zo deed ze in 2021 Mercedes-Benz G500 de deur uit om vervolgens een luxe Range Rover SV Autobiography ter waarde van bijna € 300.000.