U kent Brabus vast als tuner die zich voornamelijk bezighoudt met Mercedessen. Ze geven de al sportieve modellen vaak een nog ruigere look en zorgen direct ook voor verbeterde prestaties. Maar de Duitsers laten zich niet beperken tot het wegdek en hebben in samenwerking met de Finse botenbouwer Axopar Boats de Shadow 900 Signature Edition gepresenteerd, een razendsnel jacht. “Een belichaming van tijdloze elegantie.”

Topsnelheid van het Brabus Shadow 900 Deep Blue Signature Edition

Voortbouwend op het succes van de Shadow 900 Black Ops, belooft de stijlvolle Deep Blue Signature Edition onvergetelijke ervaringen in de typische Brabus-mode met een donkerblauw kleurenschema. Het krachtige vaartuig is voorzien van een portie power waar je ‘u’ tegen zegt, want de krachtbron bestaat uit twee Mercury Marine 450R 4,6-liter V8 viertakt-racemotoren, goed voor een totaal vermogen van 900 pk.

Brabus

Daarmee haalt de Shadow 900 een topsnelheid van 60 knopen, ofwel 111 km/u over het water – precies even snel als de Tecnomar for lamborghini. Volgens Brabus is het tegelijkertijd “een van de beste keuzes voor handling en rijeigenschappen”.

Plaats voor 12 levensgenieters

Gemaakt van kunststof is de speedboot 11,7 meter lang, 3,3 meter breed en is er aan boord genoeg plek voor 12 personen. “De nieuwe Signature Edition valt op door een suggestief kleurenschema, geïnspireerd op de mysterieuze diepten van de oceanen van de wereld. De premium BRABUS Platinum-bekleding en intens blauwe koolstofaccenten vullen de opvallende diepblauwe romp van de boot aan en creëren samen de ultieme kenmerkende look van deze nieuwe editie”, staat vermeld op de website van Brabus.

“Elegant, Exclusief, Tijdloos”, waarbij innovatief gebruik is gemaakt van de ruimte, met een royale loungeruimte met stoelen aan het roer, evenals een zonnebank op het voordek.

Als dit alles niet genoeg voor u is, heeft u nog talloze mogelijkheden op upgrades te laten verrichten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een uitgebreid wetbar-pakket of een multi-opslagpakket voor het opbergen van adventure-uitrusting en outdoor-lifestyle gear. Welke editie u ook kiest, houd rekening met een vanafprijs van € 700.000.

Shadow 900