Harry Potter en lego gaan way back en kortgeleden hebben ze hun duurste set ooit uitgebracht. De 76505 Hogwarts Express, onderdeel van de Collector’s Edition-reeks, bestaat uit 5129 stukjes, 20 miniatuurfiguren en bestaat onder meer uit een bewegende stoomtrein met drie compartimenten, lichtgevende blokken en speelt zich af op het welbekende Perron 9¾. “Haal de magie van Harry Potter™ in huis met een geheel nieuwe bouwbare replica op schaal 1:32 van de Hogwarts Express.”

Lego gooit de prijzen fors omhoog

De Deense fabrikant kondigde vorige maand aan dat hun sets de komende tijd in prijs verhoogd gaan worden, want inderdaad, inflatie raakt ook Lego. In deze lijst van prijsverhogingen spant de Harry Potter x Lego 76505 Hogwarts Express qua prijs de kroon. Wellicht beter bekend als de iconische stoomtrein waarmee Harry Potter en zijn metgezellen in de films richting Zweinstein vertrekt.

De trein meet 118 centimeter in lengte en is 26 centimeter hoog en wordt geleverd 20 minifiguurtjes erbij. Ondanks de forse prijs van het plastic bouwwerk krijgt u slechts een fragment van het perron. Echter wel een gedeelte die tot de nok vol zit met details, zoals een bordje met een quote van Albus Severus Potter en de vraag “Has anyone seen a toad?”,  die Hermione stelt aan Ron en Harry stelt tijdens hun eerste ontmoeting. Door naar de tweede coupé waar we voor het eerste kennismaakten met de skeletachtige ‘Dementors’.

Vraagprijs van de Harry Potter x Lego-set

De stoomlocomotief is interactief, want met de hendel op het dak kunt u de trein heen en weer laten bewegen, zoals dat gaat bij een echte stroomtrein. Op de officiële website van Lego kunt u de stroomtrein en het stukje perron aanschaffen voor maar liefst € 499,99, ofwel de duurste samenwerking tussen Lego en de Harry Poter franchise. Iets teveel van het goede? Voor slecht € 90 kunt u anders een 801-delige versie van hetzelfde stukje filmgeschiedenis op de kop tikken.