Iedere man zou minstens één maatpak in de kast moeten hebben hangen. Zakelijke aangelegenheden, trouwerijen, dineren; allemaal gelegenheden waar u wordt geacht in pak te komen. Om u te helpen in uw zoektocht naar het perfect maatpak, hebben we voor deze publicatie een aantal tips verzameld. Kleding maakt tenslotte de man.

Kwaliteit boven kwantiteit

Afhankelijk van uw budget kunt u allerlei kanten op gaan. Maar wat uiteindelijk het meest telt, is de kwaliteit van de gekozen stof. Want ook al sluit het pak nog zo goed aan op uw lichaam, als het binnen enkele maanden al uit elkaar begint te vallen, heeft u er toch niks aan. Een goed bedoeld maatpak moet járen meegaan, dus zie het ook als een investering.

Maatpak

Kasjmier, katoen, wol, linnen en synthetische stoffen als polyester worden vaak toegepast, maar wol is toch de beste keuze. Bij een pak kopen is het daarnaast belangrijk om te kijken naar de details, zoals de stiksels en de knopen. Dat zegt vaak al veel over de algehele kwaliteit.

Kleurkeuze maatpak

Om altijd veilig te zitten kunt u kiezen voor de standaardkleuren zoals donkerblauw, marineblauw, antraciet, beige of middengrijs, maar als u de show wil stelen, zijn bordeauxrood of olijfgroen ook opties om te overwegen.

Pasvorm

Een té groot pak oogt nogal knullig en onverzorgd, terwijl een te klein pak er ook gewoonweg niet uitziet. Hoewel u op het gebied van kleding een heel eind komt met de kennis van de maten S, M, en L, gaat dat bij pakken anders in z’n werking. Althans, als u een op maat gemaakt pakt wil hebben. En dat wilt u.

Als u langsgaat bij een kledingmaker zal er voor gezorgd worden dat het pak qua bij uw benen, schouders en taille als gegoten zit. Bovendien heeft ieder model kostuum, van welk merk dan ook, zijn eigen maat specificaties, dus ga gewoon langs bij specialisten als u besluit een pak aan te schaffen.