Hoewel we tegenwoordig gezegend zijn met het feit dat de meesten van ons overal en altijd muziek kunnen luisteren of andere vormen van media kunnen consumeren, laat de kwaliteit in vele gevallen te wensen over. Om toch de ultieme geluidservaring waar te kunnen nemen, is een audio set-up van de hoogste kwaliteit vereist. En laten wij die nou net voor u hebben, bestaande uit een platenspeler, een set boxen en een versterker.

Met een breed aanbod soundbars, audiotorens, subwoofers enzovoorts kunt u door de bomen wellicht het bos niet meer zien. Daarom staan wij van Pure Luxe garant voor een stukje opheldering op dit gebied. Bij het bouwen van een complete set-up draait het namelijk evenzeer om balans als om individuele kwaliteit. Wij zijn op zoek gegaan naar het hoogst haalbare kwaliteit en dit zijn onze ondervindingen.

‘Blade’-speakers van KEF

Audiomerk KEF presenteerde de Blade-serie als het eindresultaat van hun zoektocht naar “het meest accurate en realistische geluid” om hun klanten te imponeren en te verrassen met “de ultieme luisterervaring.” De nieuwste versie van Blade, die in februari van 2022 werd gelanceerd, profiteert van KEF’s nieuwste akoestische innovaties, genaamd Metamaterial Absorptie Technologie (MAT ). MAT is een revolutionair hulpmiddel binnen het akoestische arsenaal en elimineert 99% van het ongewenste geluid.

Kef Blade set-up

Daarnaast is de KEF Blade een ware toevoeging aan ieder interieur dankzij het enorme, sculpturale ontwerp. Geïnteresseerden kunnen een eigen kleurenschema voor de luidsprekerkast samenstellen door een Pantone naar keuze aan te leveren voor een “werkelijk unieke Blade speaker”.

Marantz Model 40n

De Model 40n van Marantz is een geïntegreerde stereoversterker met ingebouwde streaming. Het apparaat is bedoeld voor écht audiofanaten en diegenen die hun hele interieur willen optimaliseren op het gebied van geluid. Een versterker haalt het best mogelijke geluid uit uw speakers en die van Marantz is eenvoudig te koppelen met diensten als Spotify, Tidal, Amazon Music HD, AirPlay 2, Tidal, Bluetooth.

Marantz Model 40n

Los van de kwaliteit stond ook het ontwerp zelf hoog op de agenda van Marantz. “Uw stereo hoeft er niet uit te zien als laboratoriumapparatuur”, aldus het Amerikaans-Japanse audiomerk. Alle draden en ingangen zijn op een elegante wijze weggewerkt en over ieder onderdeel is zorgvuldig nagedacht.

Special edition platenspeler Naim Solstice

Aangezien vintage een comeback aan het maken is, kan een platenspeler uiteraard niet ontbreken en deze rondt dan ook onze ultieme audio set-up af. Onze keuze viel op de platenspeler van Naim, de Solstice special edition, gelimiteerd tot 500 exemplaren. Het Britse audiobedrijf heeft een specialisme in cd-spelers en daar kwamen later streamers bij, maar na 50 jaar innovatie op het gebied van geluid dachten ze ook aan vinyl-liefhebbers en was het tijd voor een platenspeler (lees: draaitafel). En niet zomaar een.

Naim set-up

Naim hield zich al jaren bezig met complementaire producten voor draaitafels en dat heeft hen doen besluiten om het helemaal zelf te gaan doen. ”Solstice Special Edition brengt een exceptionele en volledige muziekervaring. Als je houdt van de organische en authentieke klank van vinyl, kunt u die nu verbinden met de pure en passionele klamksignatuur die alleen een Naim systeem kan brengen”, aldus Paul Neville, Naim’s Audio research & Development Director. De strakke vormgeving en innovatieve techniek resulteren in een algehele ervaring om bij weg te dromen. Keer op keer.