Op Schinkelhavenkade 6 staat een woning die de afgelopen tijd het meest bekeken is op Funda. Het gaat om een benedenhuis verdeeld over twee woonlagen met vijf slaapkamers, twee badkamers, 346 m² aan woonoppervlak en een lichtstraat in de woonkeuken dat zorgt voor veel natuurlijk daglicht, maar ook voor genoeg mogelijkheden voor pottenkijkers van bovenaf.

Prijskaartje? € 3 miljoen, Tsja, we hebben het wel over een luxueuze kelder met uitzicht op het Amsterdamse Vondelpark met een eigen entree aan de kant van de Amstelveenseweg.

Peperduur Amsterdam benedenhuis

Aan de rand van het Vondelpark is uiteraard een locatie waar velen van dromen. Het enige wat niet echt bijdraagt aan de luxueuze uitstraling, is de achtergelegen portiekflat, vanwaar bewoners uitkijken op het dakterras van circa 38m² en zelf naar binnen kunnen gluren wanneer de lichtstraat niet bedekt is. Maar dat mag de pret niet drukken. 

De woonruimte is strak, uitgerekt en oogt stoer en bestaat voornamelijk uit wit met zwarte contrasterende elementen, maar bevat ook kleurrijke toevoegingen zoals de donkergroene bank.

Vanaf de voordeur leidt de hal u naar deze open ruimte, waarbij u als eerste uitkomt in de keuken. Naast een Quooker, wijnklimaatkast en bargedeelte is er een kookeiland (met marmer werkblad) met daartegenover een lange tafel met zitplek voor in totaal 10 mensen.

Een hardstenen trap biedt vervolgens toegang tot de split-level entree met een ruim opgezette zitkamer met “sfeervolle open haard”.  Wanneer u doorloopt naar de achterzijde van de woning, bereikt u de hal met toegang de rest van de vertrekken. De eerste slaapkamer is voorzien een dakraam en een glazen pui.

Sfeervol glas-in-lood

Aan de achterzijde van de woning is de ruime tweede slaapkamer met en-suite toilet gesitueerd, terwijl derde en vierde slaapkamer aan de voorzijde van de woning zijn en grenzen beiden aan het dakterras. “Een erker met imposante raampartijen en sfeervol glas-in-lood geven deze kamer een bijzondere uitstraling”, schrijft de makelaar over een van de slaapkamers.

Kijk zelf even rond op Funda om te oordelen of u het pand daadwerkelijk € 3 miljoen waard vindt!

Amsterdam benedenhuis Slaapkamer Vondelpark