Demy de Zeeuw heeft het op 40-jarige leeftijd al helemaal voor elkaar. De geboren Apeldoorner is niet alleen een vis in het water op de internationale voetbalvelden, er bleek ook nog eens een geweldige ondernemer in hem te zitten. Nog tijdens zijn voetbalcarrière begon hij met het opbouwen van meerdere miljoenenbedrijven, waaronder BALR. en het grootste voetbalaccount ter wereld ‘433’. Momenteel heeft dat laatstgenoemde Instagram-account meer dan 70 miljoen volgers.

Ex-voetballer Demy de Zeeuw als ondernemer

Zakenblad Quote heeft recent hun zogeheten selfmade miljonair lijst uit onder de 40 jaar uitgebracht. De lijst bestaat uit 100 namen die hun fortuin allemaal op uiteenlopende manieren bij elkaar hebben gesprokkeld. Waar De Zeeuw als voetballer nooit de echte top behaalde, is dat zakelijk gezien een heel ander verhaal.

Ondanks dat is het uniek om ex-profvoetballers tegen te komen in dit soort welvarende lijsten, want volgens onderzoek over Engelse voetballers hebben maar 30% van hen daadwerkelijk succes gehad met hun ondernemingen. De andere 70% houdt het vaak nog geen vijf jaar vol. Uiteraard staat dit niet symbool voor alle voetballers, maar denk bijvoorbeeld aan Lionel Messi, die er niet in slaagde een restaurant draaiende te houden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Demy de Zeeuw (@demydezeeuw)

De Zeeuw gooide het over een compleet andere boeg en is naar eigen zeggen beheerder van het Instagram account met de “hoogste engagement-rate op Instagram”. Uiteraard is dit heel aantrekkelijk voor bedrijven, en zeker omdat de doelgroep vrij specifiek is.

Niet alleen 433 is een groot succes. Hij is namelijk ook mede-oprichter van het in 2013 gelanceerde kledingmerk BALR., toen de De Zeeuw nog in Moskou speelde. Hij richtte dat bedrijf samen op met Ralph de Geus en Juul Manders en kreeg ondersteuning van collega-voetballers Eljero Elia en Gregory van der Wiel, die er samen een miljoen in gestopt hebben. Daar zullen ze alles behalve spijt van hebben gehad, want Quote schreef dat Van der Wiel 2000% winst heeft gemaakt op zijn investering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Demy de Zeeuw (@demydezeeuw)

Wannahaves is misschien het minst bekend in vergelijking met de twee eerdergenoemde ondernemingen, maar het doet zeker niet onder. Met de kennis die ze door de jaren hebben opgedaan helpen ze andere bedrijven met groei.

Vermogen Demy de Zeeuw

Deze uiterst succesvolle bedrijven zorgen dan ook voor een astronomisch vermogen van € 17 miljoen, volgens de gegevens van Quote. En dan te bedenken dat De Zeeuw pas 40 jaar oud is…

We hebben eerder ook al het vermogen van de jonge ondernemers Kwebbelkop en de rijkste van allen onder de 40, Adriaan Mol, onder de aandacht gebracht.