Het is één van de grootste sterren binnen de tennissport: Roger Federer. Maar aan ieder verhaal komt een eind. Vandaag maakt de achtvoudig Wimbledon-winnaar op zijn Instagram-pagina bekend dat hij na de Laver Cup in Londen volgende week stopt als professioneel tennisser. Met alle grote successen die de Zwitser in zijn lange carrière heeft geboekt, heeft de 41-jarige al behoorlijk wat bij elkaar getennist.

De beste mannelijke tennisser ooit?

Roger Federer werd op 8 augustus 1981 geboren in Basel, Zwitserland. Van 2004 tot en met 2007 domineerde hij met 103 enkelspeltitels en acht dubbelspeltitels. Eén van die acht dubbelspeltitels behaalde hij op de Olympische Spelen in Beijing in 2008, samen met Stanislas Wawrinka.

In 2009 won Federer voor het eerst Roland Garros. Na zijn grandslamtitel op Wimbledon in datzelfde jaar, had Federer 11 jaar lang het record van meeste gewonnen grandslamtoernooien op zijn naam. Hierna noemden grote namen als André Agassi, Björn Borg en Boris Becker hem ‘de beste speler aller tijden’. In 2018 won hij zijn twintigste Grand Slam-titel op de Australian Open.

Hij speelde een record van 31 grandslamfinales. Tussen 2005 en 2010 bereikte hij bij 18 van de 19 opvolgende toernooien de finale. Op Roland Garros in 2013 bereikte hij voor de 36e (!) keer op rij de kwartfinale van een grandslamtoernooi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

Federer was 310 weken de nummer 1 van de wereld. Bovendien was hij tussen 2 februari 2004 en 17 augustus 2008 een recordaantal van 237 achtereenvolgende weken de wereldwijde nummer 1.

Het vermogen van Roger Federer

Door zijn lange carrière en vele grandslamtitels heeft de 41-jarige Zwitser een behoorlijk vermogen opgebouwd. Dat is al te zien aan zijn imposante horlogeverzameling, die zoals u waarschijnlijk wel weet, voornamelijk bestaat uit Rolexen. De Engelstalige krant uit Hongkong SCMP schat zijn vermogen zo rond de $ 550 miljoen. Dat bedrag is voortgekomen uit ongeveer $ 130 miljoen uit prijzengeld.

Forbes meldt dat in 2022 (van 1 januari tot de publicatiedatum 18 mei 2022) € 90,7 miljoen had verdiend. De rest van zijn inkomsten vloeit voort uit merkpartnerschappen. Bekenden daarvan zijn de 10-jarige deal met Uniqlo in 2018 en de deals met Rolex en Mercedes-Benz.

Federer hoeft zich na zijn pensioen hoe dan ook geen zorgen te maken over zijn financiën. Legende!