Het is algemeen bekend wat voor astronomische bedragen er om gaan in de koningsklasse van de autosport, de Formule 1. Zelfs de kleinste teams hebben, met salarisplafond, nog enorm veel te besteden. Dat is goed te zien aan het vermogen van een aantal beroemde F1-coureurs. Dit zijn de vijf allerrijkste coureurs ooit.

5. Jenson Button – € 150 miljoen

Deze 42-jarige Brit Jenson Button heeft maar liefst 17 jaar in de Formule 1 gereden en debuteerde in 2000 voor het team van McLaren. Na uitstapjes bij de teams van Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda en Brawn GP keerde hij in 2010 terug bij McLaren. Toen hij daar terugkeerde, kreeg hij een geschat startsalaris van € 16,5 miljoen. Dat heeft hem het grootste deel van zijn fortuin opgeleverd. Inmiddels verdient hij zijn geld als commentator voor Sky Sports en adviseur bij Williams. Celebrity Net Worth schat zijn vermogen op zo’n € 150 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jenson Button (@jensonbutton)

4. Kimi Räikkönen – € 250 miljoen

Ook de “Iceman” kan niet ontbreken in dit lijstje. Door zijn twee decennia durende carrière racete de Fin al behoorlijk wat bij elkaar. Räikkönen debuteerde in 2001 in de Formule 1 voor het Sauber-team, waarna hij de overstap maakte naar McLaren. Maar zijn hoogtepunt kende hij bij Ferrari, met als kers op de taart de wereldtitel in 2007. De Fin had een gemiddeld salaris van € 25 miljoen per jaar, en in zijn hoogtijdagen bij Ferrari jaarlijks zelfs €50 miljoen. In zijn tweede termijn bij Ferrari verdiende hij naar schatting € 20 miljoen per jaar.

De Fin is daarnaast eigenaar van een huis ter waarde van $ 24 miljoen in Baar, Zwitserland. Hij bezit ook onroerend goed aan het luxueuze strand van Phuket in Thailand. Räikkönen heeft door zijn lange carrière een geschat vermogen van € 250 miljoen.

Kimi Räikkönen villa Zwitserland

De miljoenenvilla van Kimi Räikkönen in Baar, Zwitserland

3. Fernando Alonso – € 260 miljoen

De 41-jarige Spanjaard loopt ook al jarenlang mee in de koningsklasse. Alonso is nog steeds actief in de Formule 1. Hij rijdt momenteel voor het team van Alpine. Volgend jaar zal hij te bewonderen zijn bij Aston Martin. In de jaren hiervoor was hij ook nog actief voor McLaren en Ferrari.

Bij Alpine verdient Alonso zo’n € 16 miljoen per jaar. Maar dat is nog niks vergeleken met wat hij verdiende tijdens zijn tweede periode bij McLaren. Van 2015 tot 2017 verdiende hij zo’n € 32 miljoen per jaar. En ook bij Ferrari verdiende Alonso goed: zo’n € 23 miljoen per jaar. Al zijn wereldkampioenschappen maar ook de lengte van zijn carrière hebben zeker bijgedragen aan zijn geschatte vermogen van € 260 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

2. Lewis Hamilton – € 285 miljoen

Waar velen de misschien wel succesvolste coureur ooit op 1 hadden verwacht, is dat allerminst het geval. De 37-jarige Brit maakt al jarenlang furore in de Formule 1 met maar liefst zeven wereldtitels.

Hamilton verdient bij zijn team, Mercedes, al zo’n € 55 miljoen per jaar. Daar komen maandelijks nog zo’n € 7 miljoen aan bonussen bij. Naast dit astronomische salaris staat Hamilton ook bekend om zijn vele sponsordeals. Zo sloot de Brit al lucratieve deals met onder andere Monster Energy, Tommy Hilfiger, Sony, Bose en Mercedes-sponsor Petronas. Deze deals leverden hem in 2021 zo’n € 8,8 miljoen op. Al zijn prestaties en deals leveren hem een geschat vermogen van € 285 miljoen op. Zo’n € 130 miljoen daarvan heeft Hamilton geïnvesteerd in vastgoed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

1. Michael Schumacher – € 600 miljoen

Deze Duitse legende is de onbetwiste nummer 1 in dit rijtje. Met zeven wereldtitels in handen en records die hij waarschijnlijk nooit meer hoeft af te staan, geldt Schumacher als absoluut fenomeen binnen de autosport. In zijn actieve carrière verdiende hij op zijn hoogtepunt waarschijnlijk zo’n € 100 miljoen per jaar. Het leverde hem ongeveer € 1 miljard (!) op aan alleen al carrièrewinsten.

In 2013 raakte Michael Schumacher echter zwaargewond na een ongeluk tijdens het skiën. Hij raakte in coma en is sindsdien nooit meer in het openbaar gezien. Desondanks strijkt de Duitser nog steeds zo’n € 50 miljoen per jaar op vanwege zijn imposante carrière. Het betekent een verbluffend vermogen van maar liefst € 600 miljoen.