Goed nieuws voor sneakerliefhebbers. Er staat een zeer zeldzaam, felbegeerd paar Nike Wu-Tang Dunk Highs te koop – 1 van de slechts 36 paar.  De ”Dunks” hebben een legendarische geschiedenis, waardoor ze een soort cultstatus hebben. De sneakers hebben de zwart-gele kleursamenstelling van de hiphopformatie Wu-Tang Clan met het iconische ”W”-logo op de hiel en in de tong.

Geïnspireerd op de Air Jordan I

Geïnspireerd op de Air Jordan I, maakten de schoenen oorspronkelijk deel uit van de ”Be True”-collectie van Nike in 1985. Deze collectie is een samenwerking van Nike met verschillende universiteiten, zoals de University of Michigan, St. John’s en Syracuse.

In 1998 bracht de Staten-Island groep in samenwerking met Nike het album ”The Swarm” uit. Hierdoor werd de stijl teruggebracht, en heetten de Dunk High-sneakers officieel ”Wu-Tang Killa Bees Dunk High”. Er zijn slechts 36 paar geproduceerd, omdat ze expliciet werden gemaakt voor de groepsleden en een klein deel familie en vrienden.

Opvallend is dat zelfs de bekende retailer Fight Club – bekend vanwege het verkopen van zeer exclusieve sneakers – de afgelopen vijf jaar geen enkel paar op voorraad heeft gehad. De Amerikaanse artiest Travis Scott was in 2020 te zien met de sneakers tijdens de Cactus Jack x McDonalds campagne voor zijn kledinglijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door flame (@travisscott)

De sneakers zijn licht gedragen

Het is niet voor het eerst dat dergelijk exclusieve sneakers te koop worden aangeboden. Onlangs werden de universiteits-basketbalsneakers van niemand minder dan Michael Jordan nog geveild voor een bedrag van om en nabij de $ 100.000. Maar het kan nog extremer. Vorig jaar werd een paar Nike Air Ships uit Jordans NBA-debuutseizoen geveild voor een bedrag van $ 1,47 miljoen.

Voor de Dunk Highs – die licht gedragen zijn, maar verder in uitstekende staat verkeren – hoeft u wat minder diep in de buidel te tasten. Als u maatje 42,5 heeft, $ 50.000 overheeft en ook nog een sneakerliefhebber bent, dan is dit een uiterst unieke kans.