Uit diverse onderzoeken is gebleken dat reizen enorm goed is voor uw mentale gezondheid. Daarnaast is het leerzaam, leuk en voelt het goed om even van een andere cultuur te proeven. Omdat u als lezer van Pure Luxe niet genoeg neemt met het minimale, hebben we 3 luxueuze bestemmingen in het buitenland op een rijtje gezet om uzelf te verwennen op skivakantie.

Zermatt, Zwitserland

Zermatt in Switzerland is door ‘luxe reisspecialist’ Oliver’s Travels geclassificeerd als meest luxe skiresort van Europa 21/2022. Het dorpje ligt aan de voet van de 4.478 meter hoge berg Matterhorn en staat garant voor 360 kilometer aan pistes. Maar zodra de skikleding en de latten opgeborgen zijn, kunnen toeristen zichzelf in de watten laten leggen.

Met een keuze uit maar liefst 94 spa- en wellnesscentra, zes designerwinkels en zes Michelin-sterrenrestaurant is het een walhalla voor skivakantiegangers. Als u er eenmaal bent, vergeet dan beslist geen bezoek brengen aan de hoogste spa van Europa – op 2.222 meter hoogte.

Innsbruck, Oostenrijk

Innsbruck is middeleeuwse stad in het zuidwesten van Oostenrijk es de hoofdstad van Tirol, toegangspoort van allerlei weelderige skigebieden. Gedurende het wintersportseizoen en tijdens de zomer is het afgeladen met toeristen en bruist het van het leven. Rondom Innsbruck liggen 9 verschillende skigebieden, dus aan keuze geen gebrek.

Vanaf de luchthaven hoeft u geen vermoeiende pelgrimstocht af te leggen, want binnen een uur bent u al gearriveerd op de plaats van bestemming. Met pittoreske plaatsjes Serfaus, Kitzbühel, Kirchberg, Seefeld-Leutasch, Sölden en St. Anton kan deze vakantie haast niet op de klippen lopen. Houd de vluchten naar Innsbruck in de gaten en boek uw verdiende skitrip.

Val d’Isère, Frankrijk

En last but not least Val d’Isère. Deze gemeente in het zuiden-oosten van Frankrijk heeft exclusiviteit gekoppeld aan het oorspronkelijk sportieve imago. Het is een van de meest bekende en authentieke skigebieden van de wereld, maar qua luxe zal u hier ook niet tekort komen. Het oogt bijna spookjesachtig met met stenen en houten chalets, terwijl het genesteld is een vallei met wijds uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Qua accommodatie zijn er wel zes hotels met vijf sterren, waaronder een Club Med.