De Aston Martin DB5 is een felbegeerd model onder zowel verzamelaars van klassieke voortuigen als James Bonds-fans. Kortgeleden werd de klassieke Aston Martin DB5 uit de Bondfilm “No Time to Die” uit 2021 geveild voor $ 2,9 miljoen en een andere DB5 werd in 2019 voor $ 6,4 miljoen afgehamerd, maar tijdens een aanstaande veiling van Collecting Cars, kunt u er al een op de kop tikken voor een aantal ton. Maar dan moet u ‘m wel zelf in elkaar zetten.

Speciale veiling van een Aston Martin DB5 uit 1964

Uit de officiële beschrijving van het Britse auto-veilinghuis werd de sportauto (kavel #13937) oorspronkelijk in het Verenigd Koninkrijk verkocht, maar kort daarna naar de Verenigde Staten geëxporteerd, waar hij vervolgens bijna z’n hele bestaan verbleef. Een paar jaar geleden werd het voertuig ontdekt in San Diego en in 2016 teruggebracht naar het Verenigd Koninkrijk.

De auto onderging een ‘uitputtend’ restauratieproces dat bijna een half decennium in beslag nam, maar de uiteindelijke montage moet nog worden uitgevoerd, zoals u op de foto’s kunt zien. Het chassis is volledig gestript tot z’n stalen buisstructuur en alles moet dus nog worden toegevoegd: de spaakwielen, stoelen, lampen en zelfs de motor. Ook zijn de lederen stoelhoezen en andere interieurbekleding verwijderd, waardoor dat gedeelte wél een opknapbeurt met nieuwe materialen kan gebruiken.

Aston Martin DB5

Maar goed, dat in elkaar zetten hoeft u uiteraard niet per se zelf te doen, daar kunt u ook iemand voor aanstellen. Iets wat het veilinghuis ook als mogelijkheid noemt: “De volgende fase zou zijn dat de winnaar een specialist opdracht geeft voor de droge bouw, het lakwerk en de interieurafwerking; waardoor ze de mogelijkheid hebben om deze auto af te werken naar een op maat gemaakte specificatie.”

Voor £ 416.000 verkocht

Er zijn uiteindelijk 75 biedingen op de Britse grand tourer gedaan, waarbij de hoogste bleef steken op £ 416.000, omgerekend € 477.000.