Rappers, patsers en leden van sommige trouwstoeten houden ervan. We hebben het uiteraard over auto’s huren. Men gaat over het algemeen voorzichtiger om met hetgeen wat niet in zijn of haar bezit is, toch zien we steeds vaker gehuurde sportwagens die crashen. Geen verrassing, want wanneer een jongvolwassene ineens achter het stuur plaatsneemt van een auto met vermogen van 650 pk, is dat vragen om problemen.

Gehuurde Lamborghini Urus ter waarde van € 250.000 gecrasht

Zijn daar ook nog verdovende midellen bij in het spel, dan is het al helemaal gedoemd om te falen. Zo blijkt uit een eenzijdig ongeval op de Afrikaweg te Zoetermeer op maandagochtend 1 oktober. Een bestuurder van een gehuurde Lamborghini Urus was namelijk onder invloed van zowel drank als drugs en maakte een inschattingsfout. De bestuurder reedt rechtdoor op een T-splitsing waarna ‘ie samen het de Italiaanse SUV de vangrail in knalde.

Aangezien de nieuwaarde van dit model € 250.000 betreft, zal deze fout hem duur komen te staan. Hulpdiensten arriveerde gauw op het plaats delict en troffen de bestuurder ongedeerd aan. Dat kan echter niet gezegd worden over de auto, want die heeft flinke schade opgelopen aan de voorzijde.

Omdat de huurder er grotendeels met de schik vrij kwam, vond de politie een cynische opmerking wel op z’n plaats. “U gaat hier rechtdoor, kan dat?”, schrijft de politie Zoetermeer op sociale media onder een post van het ongeval.

Verdovende middelen speelde ongetwijfeld een rol in de inschattingsfout

Daarbij bleek de bestuurder na een controle van de politie onder invloed te zijn van drugs en alchohol. Hij bleek zowel onder invloed van alcohol als drugs. ‘Dat zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld bij deze grove inschattingsfout’, aldus de politie. “Wanneer de kater is weggetrokken ontkomt de bestuurder er niet aan om de verhuurder in kennis te stellen dat deze ‘Lambo’ niet meer in geheel originele staat zal terugkeren.”