We leven in een tijd waarin alles duurder wordt, en dat met name de energierekening, maar ook de boodschappen. We schreven eerder al over hoe u het best uw energieverbruik kunt verminderen en over de meest verbruikende apparaten in huis, maar u kunt ook flink besparen tijdens het doen van de boodschappen door wellicht al van supermarkt te wisselen. Dit zijn de goedkoopste en duurste supermarkten van Nederland.

De duurste supermarkten

U zou wellicht verwachten dat de gerenommeerde Albert Heijn de duurste supermarkt is, maar niet is minder waar. Volgens consumentenprogramma Kassa is de Spar momenteel de duurste supermarkt. Dat komt onder meer omdat de Spar zich vaak in gemeentes bevindt waar naar verhouding niet zoveel mensen wonen en waar andere supermarktketens zich niet zo graag vestigen. Daarnaast zijn de winkels van Spar vaak erg klein, ze geven het gevoel van een soort campingwinkeltje. En omdat de Spar vrijwel alleen maar A-merken verkoopt, zijn de kosten dus ook veel hoger. Tel daar de inflatie bij op, en u heeft de duurste supermarkt van Nederland.

De goedkoopste supermarkt

U zult nu vast wel denken: dat moet wel één van de Duitse giganten Aldi of Lidl zijn. Maar nee, ook dit is onjuist. Volgens het Kassa-onderzoek is de Jumbo momenteel de goedkoopste supermarkt. Dat heeft die Frits van Eerd dan toch goed voor elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jumbo (@jumbo)

De Jumbo is vooral het goedkoopste als het gaat om de goedkopere B-merken. Doordat er dit jaar voor het eerst rekening werd gehouden met de goedkoopste variant van bepaalde alledaagse producten, werd er een andere steekproef gevormd. Hierdoor troefde Jumbo de Lidl en Aldi af.

Andere manieren om te besparen tijdens het doen van boodschappen

Naar de Jumbo gaan zou u dus wellicht al kunnen helpen in de dagelijkse kosten. Maar er zijn ook nog andere manieren waarmee u zou kunnen besparen. Bekijk bijvoorbeeld eens de folders, en ga op de aanbiedingen af. En doe discreet boodschappen: haal alleen datgene wat u écht nodig heeft. U zult het direct terugzien in de portemonnee.