Donalds Trump gaat de boeken in in als een van de meest omstreden presidenten van de Verenigde Staten, maar ondanks zijn leeftijd, blijft de 76-jarige hints geven dat hij zichzelf opnieuw kandidaat zal stellen tijdens de volgende verkiezingen in 2024. De huidige president Joe Biden, ofwel ‘Sleepy Joe’, is drie jaar ouder, dus waarom ook niet?

Donald Trump weer terug in de Forbes 400-lijst

Of u het met hem eens bent of niet, we kunnen niet om Donald Trump heen. De man met het opvallende kapsel, staat terug op de prestigieuze Forbes 400-lijst nadat hij er 12 maanden geleden uit was geknikkerd. Zijn geschatte vermogen steeg van $ 2,5 miljard naar $ 3,2 miljard en bracht de voormalige president van de Verenigde Staten op nummer 343 op de ranglijst van Amerika’s rijkste mensen.

“De procureur-generaal van New York trof Donald Trump vorige week met een rechtszaak van $ 250 miljoen, waarbij hij de vastgoedmagnaat beschuldigde van financiële fraude door te liegen over de waarde van zijn activa. Maar vergis je niet, Trump is extreem rijk”, schrijft Forbes.

2021 begon zeker niet goed voor de man die er een handje van heeft om nogal zelfsaboterend te werk te gaan. Zijn ongevoeligheid op 6 januari 2021, tijdens de Capitol-rellen, veroorzaakten een welverdiende terugslag. Het leidde ertoe dat verschillende gerespecteerde bedrijven afstand namen van Trump en ook een permanente schorsing van Twitter volgde.

Huiszoeking in zijn huis in Mar-a-Lago

Ook is de voormalig president de hoofdrolspeler in meerdere strafrechtelijke onderzoeken. Zo loopt er nog steeds een onderzoek van het Ministerie van Justitie naar Trump en zijn werknemers omdat hij geclassificeerd materiaal, inclusief informatie over de nucleaire capaciteiten van een ander land, vanuit het Witte Huis heeft meegenomen zijn huis in Mar-a-Lago, Florida. Er werden meer dan 11.000 overheidsdocumenten gevonden tijdens een huiszoeking die door The New York Times werd beschreven over een “overwinning” voor de FBI. Verder is er ook nog een strafrechtelijk onderzoek ingesteld om erachter te komen of Trump Organization schuldig is aan belastingontduiking.

Meest waardevolle eigendom van Donald Trump

Ondanks een stagnerend imperium van hotels en casino’s, bleef Trump waar Trump het beste in is: zakendoen. Hij kondigde de oprichting aan van een nieuw bedrijf, de Trump Media and Technology Group, en lanceerde zijn persoonlijke Twitter, genaamd Truth Social, nadat Twitter hem dus verbande.

Tegenwoordig is de Trump Media and Technology Group het meest waardevolle bezit van Donald Trump. Volgens de Forbes-analyse bezit de voormalige president ongeveer 80% van de onderneming. Digital World is gepland om bijna $ 1 miljard naar Trump Media & Technology Group te pompen.

 Waldorf Astoria

En zijn rijkdom groeide ook met maar liefst $ 375 miljoen door de verkoop van zijn hotel in Washington, DC, waarvan de naam werd ingewisseld voor Waldorf Astoria. De hotelverkoop stelde Trump in de gelegenheid om een ​​lening van $ 170 miljoen van Deutsche Bank terug te betalen en nog steeds een forse som van naar schatting $ 135 miljoen op z’n rekening te zetten.

Volgens Forbes heeft Trump, dankzij een reeks andere deals, nog een half dozijn leningen geherfinancierd of afbetaald, waardoor zijn balans vandaag in een sterkere positie staat dan het in jaren is geweest. Al met al een stijging van naar schatting $ 79 miljoen ten opzichte van een jaar geleden. In één kalenderjaar is Donald Trump erin geslaagd om zich te herpakken en zijn naam weer te laten schitteren in de Forbes-lijst van 400 rijkste Amerikanen.

Trump eist honderden miljoenen van CNN

Daar kan in de nabij toekomst behoorlijk wat geld bijkomen, want Trump heeft $ 475 miljoen geëist van nieuwszender CCN wegens laster. Tijdens zijn toespraken en in Tweets was het al overduidelijk dat hij een hekel heeft aan CNN en hij verdenkt de nieuwszender ervan een lastercampagne tegen hem op te hebben gezet om te zogen dat hij zich niet opnieuw verkiesbaar zal stellen.

“CNN heeft geprobeerd zijn enorme invloed, zogenaamd als een betrouwbare nieuwsbron, te gebruiken om Trump in een kwaad daglicht te stellen met het doel hem politiek te verslaan”, vertellen de juristen van Trump in een verklaring.