Met zo’n $ 60 miljoen aan inkomsten stond Elton John in 2020 in de Forbes lijst van de 25 best betaalde artiesten ter wereld. Met zijn muziekinkomsten heeft hij een vastgoedportfolio opgebouwd die rijkt van het zuiden van Frankrijk tot het zonnige Beverly Hills. Ook heeft hij nog een pand in Beverly Hills en onlangs is daar een penthouse in de Canadese hoofdstad Toronto bijgekomen.

King Toronto, het nieuwe eigendom van Elton John

Elton John en zijn Canadese echtgenoot David Furnish hebben in een recent interview met The Globe vertelt een ongenoemd bedrag bijeeng hebben gebracht om een uniek penthouse bovenop het nog niet onvoltooide project genaamd King Toronto, in het centrum van Toronto, te verweven. Ook vertelt John dat hij samen met zijn partner en hun kinderen iedere zomer tijd door brengen in Canada om de familie van Furnish te bezoeken en daarom komt een penthouse daar in de buurt van pas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elton John (@eltonjohn)

King Toronto

King Toronto komt uit de koker van de Deense architect Bjarke Ingels die zich liet inspireren door baanbrekende architectonische wonderen. Gezien zijn geboorteland en de blauwdrukken wordt het gebouw gezien als een uitvergrote versie van een Lego-bouwwerk temidden van een betonnen jungle. In totaal gaan er 500 wooneenheden komen die volgens de ontwikkelaar, Westfield, inmiddels allemaal al zijn verkocht.

Buiten de standaard appartementen om, komen er ook zes penthouses in deze welvarende wijk King Street West. Deze penthouses dienen als privé-heiligdommen die uitkijken over de bruisende en dynamische skyline van Toronto. De glazen blokken zijn geïnspireerd op Maison de Verre in Parijs en weerkaatsen het licht gedurende de dag anders door de veranderende hoeken van de zon.

The Treehouse van Elton John

Het penthouse dat John en Furnish volgens Dirt hebben opgekocht hebben heet toepasselijk ‘The Treehouse’ en is discreet genesteld bovenop de westelijke hoek van het omvangrijke complex. Met een woonoppervlak van 223 vierkante meter is de woning voorzien van eiken vloerdelen, koperen details, een zwevende trap die de twee verdiepingen met elkaar verbindt en krijtwitte pleistermuren.

Het interieur is samengesteld met drie slaapkamers en drie badkamer. Het samenspel tussen interieur, exterieur, de lichtinval, het uitzicht en het groen zorgt voor een eigenzinnig en boeiend beeld.

Elton John

Naast de winkels en restaurants op de begane grond aan de buitenkant en langs de kronkelende binnenplaats, is er een enorm zonneterras dat zich om een ​​gemeenschappelijke feestzaal, een fitness- en yogaruimte, een bestuurskamer en een overdekt baanzwembad en een warmwaterbron bevindt. badkuip.

Aflevering van de vooruitstrevende woning

Het penthouse zal naar verwachting pas ergens volgend jaar worden voltooid. In de tussentijd hebben John en Furnish genoeg andere plekken om te verblijven, waaronder een landgoed in het Verenigd Koninkrijk, Old Windsor, op 14,2 hectare eigen grond.