FC Barcelona heeft Antoine Griezmann met ruim € 100 miljoen verlies verkocht aan Atlético Madrid. Daarmee begint de Franse aanvaller met zijn tweede termijn als speler voor de club uit de Spaanse hoofdstad. Met de transfer is zo’n € 20 miljoen gemoeid. Dat is € 100 miljoen minder dan wat Barcelona in 2019 voor hem betaalde.

Antoine Griezmann, wereldkampioen in 2018

De 31-jarige Griezmann is al jaren een begrip in het Franse voetbal. Hij is al jaren een vaste kracht in de Franse nationale ploeg, en wist in daarmee in 2016 de EK-finale te bereiken, en in 2018 zelfs het WK te winnen ten koste van Kroatië. Aankomende maand zullen Griezmann en “zijn” Frankrijk tijdens het WK in Qatar opnieuw een gooi doen naar de wereldtitel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Antoine Griezmann (@antogriezmann)

Griezmann begon zijn carrière bij het eveneens Spaanse Real Sociedad, wat hij in 2014 verruilde voor Atlético. Zijn prestaties met “Les Bleus” leverde hem in 2019 een transfer van Atlético Madrid naar FC Barcelona op. Barcelona betaalde zo’n € 120 miljoen voor hem. Echter kon Griezmann de verwachtingen in Barcelona nooit waarmaken. Griezmann zat vaak op de bank en moest het veelal doen met invalbeurten van 20 minuten, waarin hij vaak niet leverde. In twee jaar tijd maakte hij slechts 22 doelpunten voor de Catalanen.

Van Barcelona naar Madrid

En nu keert Griezmann dus terug bij zijn oude liefde Atlético Madrid, waar hij van 2014 tot 2019 al speelde. In de tweede seizoenshelft van 2021 en in het huidige seizoen speelde Griezmann al op huurbasis voor de Madrilenen En hoewel hij het alsnog veel moet doen met invalbeurten, is de terugkeer van Griezmann nu toch definitief. De Franse buitenspeler heeft een contract tot in ieder geval 2026 getekend.

Volgens verschillende Spaanse media is met de transfer zo’n € 20 miljoen gemoeid. Dat houdt in dat Barcelona zo’n € 100 miljoen verlies heeft gemaakt. En dat is catastrofaal voor een club die meer dan € 1 miljard aan schulden heeft.