Vanuit het zonnige Dubai liet Gordon Heuckeroth een aantal weken geleden zijn inmiddels verwijderde Instagram-account weten zijn koffiezaak ‘Blushing’ in Blaricum te sluiten wegens personeelstekort. Waar het ook niet helemaal soepel loopt, is de verkoop van zijn penthouse in Amsterdam-Noord. Maar de Amsterdammer is wel wat gewend: het duurde zo’n 8 jaar om zijn villa in Blaricum aan de man te brengen.

Prijsverlaging op het Amsterdamse penthouse van Gordon Heuckeroth

Vanwege zijn verhuizing naar het Midden-Oosten zette hij deze woning (en zijn appartement in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Kaapstad) in de etalage voor € 3,5 miljoen. Gordon kocht het penthouse, in het luxe appartementencomplex genaamd ‘The Wave’ in Amsterdam-Noord, vorig jaar en hij betaalde er naar verluidt € 2 miljoen voor en liet er een hypotheek op vestigen van € 3 miljoen.

Hij was dus uit op een winstmarge van circa € 1,5 miljoen, maar deze wens bleef onbeantwoord. Een ineenstortende woningmarkt en gebrek aan interesse zorgt voor een strategieaanpassing.

Gordon

Hij heeft ervoor gekozen om de vraagprijs van zijn luxe vierkamer-penthouse met een woonoppervlakte van 250 vierkante meter met 5 ton te verlagen, waardoor kopers nu contact op kunnen nemen om te onderhandelen over de nieuwe prijs van € 3 miljoen.

Over het meubilair valt te onderhandelen

Het penthouse met drie slaapkamers is gelegen op de 7e verdieping die te bereiken is middels een lift. Vanaf het dakterras heeft de volgende bewoner een prachtig uitzicht op het IJ, de Adam toren, de haven van Amsterdam en de karakteristieke pakhuizen. Hier is ook een loungebank geplaatst, die samen met de barbecue en de buitendouche, het plaatje compleet maakt.

“Over het smaakvolle meubilair valt te onderhandelen en is inclusief twee parkeerplekken in het gebouw zelf dus je hoeft alleen nog maar je koffers te pakken”, schrijft de makelaar op Funda.

Gordon Heuckeroth