Iedereen heeft er wel eens over nagedacht: het winnen van de loterij om alle dromen te kunnen realiseren. Een inwoner van het Brabantse Nuenen is het daadwerkelijk overkomen. Voor € 5 kocht hij een lot voor de oktober-trekking van de Staatsloterij. Het bleek één van de gouden loten, want  de Brabander kon in één klap ruim € 5,14 miljoen bijschrijven.

Andere prijswinnaars in de oktober-trekking van de Staatsloterij

In verband met de privacy heeft de Staatsloterij geen identiteit van de winnaar bekendgemaakt. Maar het staat vast dat het niet vreemd is dat de loterij in het Brabantse dorp valt. Eerder mochten bewoners van een woonwagenkamp in het dorp miljoenen verdelen. Ook dit ging om een mega-bedrag. Op één van de adressen viel liefst € 3,3 miljoen, en bij een ander € 1,6 miljoen.

Een paar maanden later was het wéér raak en werden er opnieuw grote geldsommen uitgedeeld in het dorp. Tien huishoudens in de Van Rijckevorsellaan mochten samen € 1 miljoen verdelen. Naast de nieuwe winnaar in Nuenen, vielen ook mensen in Dronten, Ede, Hengelo en Maassluis in de prijzen. Het laatste winnende lot werd niet verkocht. In totaal werd er zo’n € 25,7 miljoen verdeeld en over de bedragen hoeft geen winstbelasting te worden betaald.

Hulp voor de winnaars

Na het winnen van de loterij kunt u begeleiding krijgen, want zo’n klap geld in één keer ontvangen kan een behoorlijke impact hebben. Zo komt het sporadisch voor dat mensen verslaafd raken aan drugs of alchohol, verkeerde mensen aantrekken en geen flauw benul hebben met wat ze met die berg geld aanmoeten.

Thomas van Vessem, prijswinnaar-begeleider bij het instituut de Nederlandse Loterij adviseert de winnaars zich daadwerkelijk te melden, zo vertelt hij tegen het AD: “De prijswinnaars krijgen het geld automatisch op hun rekening gestort. We ontvangen ze graag op ons kantoor voor advies en begeleiding over hun nieuw verworven rijkdom”, aldus Van Vessem.

Voor de trekking van 10 november staat het bedrag op € 12,6 miljoen.